Sveriges klimatpolitik i ett nötskal

Insändare2021-04-01 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverige i ett nötskal: Den grandiosa självbilden. Den höga svansföringen. Visst vet de svenska klimatföreträdarna bäst? Därom kan ju inget tvivel råda? 

MEN varför bjuds då inte det stora föregångslandets representanter in till samråd? Ett 40-tal andra länder får ju vara med. Detta måste ju vara ett stort misstag framförallt nu när USA har valt RÄTT president.

Tänk, jag tror jag vet svaret. De andra med USA i spetsen har tröttnat på och är totalt utleda på Sverige i de flesta sammanhang. De har alltså bland annat förstått att svensk klimatpolitik med vidhängande åtgärder för att rädda mänskligheten från undergång är fullständigt meningslös.

Exemplet plastpåseskatt är ju ett strålande exempel på att göra först och tänka sedan. I dag köps istället soppåsar av ej återvinningsbar plast för en struntsumma och begreppet konsekvensanalys lyser så att säga med sin frånvaro.

Men allt kommer ju att lösa sig till det bästa för oss svenskar bara kommunpolitikerna kan besluta sig för att tillåta att ytterligare kvadratmil av naturen ödeläggs för att bygga ut vindkraften.