Kritiken handlar om att valfläsk blev vattnig soppa

Svar till "Gnäll inte på nya regeringen – rikta kritiken rätt".

Valfläsket reducerades til vattnig soppa, menar insändarskribenten i ett svar till "Gnäll inte på nya regeringen - rikta kritiken rätt".

Valfläsket reducerades til vattnig soppa, menar insändarskribenten i ett svar till "Gnäll inte på nya regeringen - rikta kritiken rätt".

Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Insändare2022-11-15 05:26
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Signaturen "Förundrad medborgare" anser det orättvist att kritisera den nya regeringen och att alla problem vi i dag plågas av ska lastas det tidigare politiska styret. Synpunkten bär en logik som är svår att argumentera emot. Men så kommer det: ”Och var finns det pengar efter den pandemi vi haft? Det borde ju alla politiker insett när det gjordes vallöften".

Är det inte precis det som lejonparten i kritiken mot borgarna handlar om? Handlar det inte om att politikerna innan valet lovar förändring, förbättring och magiska under – och snabbt ska gå? Och "bara vi kommer till makten ska vi se till att det blir billigare att tanka vid pump, snart har ni elkompensationer". Jo, jag håller med "Förundrad medborgare" om att alla politiker borde ha insett, men ändå var det sällan skådat valfläsk som serverades. Fläsk som snopet reducerades till en vattnig soppa så snart de hamnade de rodret.

I en sak är nog de flesta som gick till valurnorna eniga med insändarskribenten: Kritisera den som förtjänar kritik. Visst ska vi det.