Stöket i Västralund är ofredande, inte pojkstreck

De senaste dagarna har det i Västralund förekommit vad vanliga människor kallar för pojkstreck, men som i brottsbalken kallas för hemfridsbrott och ofredande.

Ungdomar som busringer på dörrar och forcerar grindar har blivit ett problem för en boende i Västralund.

Ungdomar som busringer på dörrar och forcerar grindar har blivit ett problem för en boende i Västralund.

Foto: Helena Landstedt/TT

Insändare2023-11-03 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är två–tre småkillar i tio- till tolvårsåldern som vid 17–19-tiden forcerar stängda grindar och som bultar på dörrar och fönster för att sedan sticka därifrån. Fråga era ynglingar vad de sysslar med om kvällarna. Nu har jag polisanmält detta två gånger och har i anmälan sagt att jag vill att detta ska leda till åtal. 

Nu kommer det att monteras övervakningskameror på fastigheten så dessa bilder/filmer kan skickas till polisen. Det kommer även att monteras vibrationsdetektorer på fönstren som är kopplade till hemlarm och övervakningssystem om nu någon skulle få för sig att fortsätta slå på dörrar och fönster. Min grind kommer nu fortsättningsvis att vara låst, forcering kommer då att falla under hemfridsbrott/ofredande. Blir grinden förstörd faller det även under skadegörelse. Polisen har redan fått signalement på en av gärningspersonerna som har setts två gånger på platsen.

Så till er föräldrar: Kolla vad era telningar sysslar med om kvällarna, för detta är inget bus eller godis – det faller under brottsbalken. Tro mig, det är bara en tidsfråga innan de fastnar på övervakningskameran, eller blir tagna på bar gärning. Då blir det polisen som kommer få överlämna detta till socialen som kommer utreda detta då det är barn som inte är straffmyndiga ännu. Låt det här sluta, här och nu, så slipper era barn hamna i en framtida utredning.