Spendera hellre miljoner där de behövs mest

Hellre arbetskläder till personal i förskolan och låglönesatsningar än investeringar i stora, kostsamma projekt, tycker V i Västervik.

Hellre arbetskläder till personal i förskolan och låglönesatsningar än investeringar i stora, kostsamma projekt, tycker V i Västervik.

Foto: Gorm Kallestad/TT

Insändare2022-08-03 05:39
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har märkt att många politiska partier i Västervik vill spendera våra skattepengar på många stora projekt. 

De önskar att det byggs nya infarter, satsas ytterligare miljoner på flygplatsen, byggs en helt ny stadsdel i Västervik och så vidare. Jag önskar att vi satsar alla dessa miljoner, som dessa projekt kostar, på att utveckla det vi redan har i Västervik. Självklart ska vi kunna erbjuda boende till de som vill flytta till vår kommun samt industrimark till de företag som vill etablera sig hos oss. Men jag hade hellre sett att dessa miljoner spenderas på att höja lönerna till de lägst betalda i kommunen, ta bort delade turer i vården, arbetskläder till förskolepersonalen, öka våra insatser för att bli mera miljövänliga samt många andra åtgärder för att utveckla vår bra kommun till att bli en ännu bättre. Något som är värt att tänka på är att nytt och större inte automatiskt behöver innebära att det blir bättre.