Så är det att jobba inom skolan i kommunen

Jag har tröttnat på att alltid höra hur det ska sparas inom Västerviks skolor. Så här är lite information till den/de som funderar på att flytta hit för att jobba i Västerviks kommun och inom skolan där jag har erfarenhet.

Insändare 16 november 2022 05:53
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En relevant fråga är: hur är lönen inom skola/barnsomsorg? Då måste vi vara väldigt ärliga och säga att den är pinsamt låg. Jag kan rekommendera att söka jobb i våra grannkommuner, Vimmerby eller Oskarshamn, då kan du som förskollärare/fritidspedagog tjäna cirka 3 000–5 000 mer i månaden.

Inom skolan får vi inga arbetskläder. Vi jobbar i våra egna kläder, både inomhus och utomhus. Vi är ute stora delar av dagen, i regn, blåst, snöiga kalla vinterdagar. Du får använda din egenköpta dyra jacka, vinterbyxa, varma skor när du är ute. Det innebär att när man ska köpa nytt blir det automatiskt en tanke: det här blir bra att ha på jobbet. 

En annan fråga är: hur är det med måltiderna när du äter pedagogiskt med barnen/eleverna? Ja du måste naturligtvis betala för maten, trots att du knappt hinner äta. Du får också vara beredd på att miljön inte är den bästa. Där är definitivt ingen matro, mycket högt ljud och snabbt ska det gå. Har du tur kanske du kan sitta en hel måltid men oftast måste du hjälpa någon att torka spilld mat, hämta mat, följa med på toaletten och så vidare. Men pedagogiska luncher existerar inte.

Men friskvården då, hur fungerar den? Jodå, vi får ett bidrag till friskvård. Du får 2 000 kronor eller ja nästan… du får 75 procent av 2 000 kronor.

Skulle du vilja jobba här?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa