Det brukar man göra fint till. Jag undrar om det finns någon arbetsledare över fastighetsskötarna som tittar till områdena? Som det ser ut nu verkar det inte så. Man börjar att klippa häck på våren minst tre gånger per säsong men inte här på Midgård. Här är det är bara gräsklippning som gäller och personalen sitter i sina maskiner. Gällande cykelställen gör man väl plattrensning av ogräs runt omkring plus land? Midgård är som autobahnskytteltrafik med bilar som parkerar hur länge som helst på gården utan att i och urlastning fortgår. Detta sker efter kl 16.00 till sent på kvällar. Skärpning Bostadsbolaget.
Från
En betalande hyresgäst
Svar direkt
Vi är mitt i en process där vi både utvecklar och anpassar våra gårdsmiljöer och personalkompetens för ett förändrat klimat och för att själva hantera dagvatten (läs: regnvatten) inom vår fastighet. Med detta följer framförhållning och planering delvis även medfinansiering. Utemiljöer ligger på en 25-årig underhållsintervall, vilket syns bland annat på de sedumtak vi har på alla cykelhus i området.
Den 22 maj genomfördes en utemiljödag där alla medarbetare var ute i driften och förstärkte utemiljöarbetet, så även på Midgård. Det är alltid en utmaning att hitta en lagom nivå på skötsel- och vi har full respekt för att man kan ha olika förväntningar på sin utemiljö- var dock trygg i att det är ett arbete vi ständigt utvecklar och anpassar efter platsens unika förutsättningar och funktionalitet. Vi har senaste året förstärkt vår kompetens på driften med trädgårdsrekryteringar på fastighetssidan just för att möta behovet kring våra bostadsgårdar.
Löpande drift, innehåller som du noterat gräsklippning, plocka skräp och rensa ogräs. Här kan det, beroende på bemanning, och andra åtagande se lite olika ut i perioder. Men redan de senaste 12 månaderna har vi just på Midgård påbörjat en röjning på bland annat ”lekkullen”, samt innergårdar. Föryngringsbeskärning av häckar och träd mot fasader, detta sker under JAS- månaderna, juli- augusti- september, som är botaniskt bästa tiden för beskärning.
Vi har aldrig och kommer inte klippa häckar tre gånger om året, det är en till två gånger per år som gäller hos oss. Och alltmer bejakas häckar som friväxande med beskärning var tredje till var femte år Notera även insatser för de konstverk som kommer ny-invigas efter renovering- där även planteringarna runt dessa ses över. Dessa är väl värda ett besök.
Det går alltid bra att ”felanmäla”, så blir det en serviceorder om det är något som uppenbart upplevs som eftersatt eller bristande i utemiljön. Detta gör man lämpligast via ”mina sidor”.
Problematiken med bilkörning som stör och förstör efter vår arbetstid är ett problem som vi brottas med och med olika medel försöker lösa. Där behöver vi samverka med er hyresgäster för att lyckas lösa.
Med vänliga hälsningar
Fredrik Andersson, Förvaltare och områdeschef.