Nya spelregler att förhålla sig till

"Om man erkänner sig skyldig och får ett strafföreläggande, kan man ändå säga att man talat sanning", skriver insändarskribenten.

"Om man erkänner sig skyldig och får ett strafföreläggande, kan man ändå säga att man talat sanning", skriver insändarskribenten.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-07-06 06:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu verkar vi ha fått en ny norm inom svenskt rättsväsende. Om man erkänner sig skyldig och får ett strafföreläggande, kan man ändå säga att man talat sanning. Så här har Ebba Busch, partiledare för (KD), gjort. Hon slipper rättegång för grovt förtal, som kunnat ge ett straff med maxstraffet 2 års fängelse som påföljd. Nu slipper hon undan med 60 dagsböter. Den grova brottsligheten hittar nya vägar att komma undan lagens ”långa” arm!

Nya regler kommer även inom idrotten. Norrmannen Karsten Warholms nya världsrekord på 400 meter häcklöpning är ännu inte officiellt godkänt. Hans skor måste först granskas om de är godkända för att använda i det lopp han gjorde. Man kan bara undra vad som hänt om han sprungit barfota? 

Polismordet i Göteborg verkar vara ett ”misstag” av mördaren. Det var ju inte polisen som skulle skjutas, men han befann sig ”på fel plats vid fel tidpunkt”. Borde inte de kriminella gängen på förhand informera polisen om när det tänker skjuta på varandra, så att polisen och allmänheten kan hålla sig undan när de ska eliminera varandra?