Nu får det snart vara nog med alla prishöjningar!

Häromdagen skickade jag sonen för att köpa en röd paprika och döm om min förvåning när han kom hem och jag fick se att den kostade över 90 kronor kilot.

Paprika är en av de grönsaker som ökat mycket i pris, men nu är smärtgränsen nådd, tycker skribenten.

Paprika är en av de grönsaker som ökat mycket i pris, men nu är smärtgränsen nådd, tycker skribenten.

Foto: Maja Suslin/TT

Insändare2023-03-15 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jo, ni läste rätt, 94 kronor kilot kostade den. 

Tomater rusar också i pris, kostar mellan 70 och 80 kronor kilot, Bregott över 70 kronor, kött, ost, olivolja, blöjor, djurfoder, potatis – ja allt rusar uppåt helt besinningslöst. 

Någon gång måste väl denna sanslösa prisstegring bromsas upp? Man skyller prisökningarna på kriget i Ukraina och inflationen men sanningen är nog att det är livsmedelsbutikerna som utnyttjar situationen och får en rejäl vinst när de höjer mer än vad som är skäligt. Någon gång är måttet rågat och jag undrar var butikerna gör av alla färskvaror som riskerar att förstöras då kunderna har nått smärtgränsen för vad som är rimligt att betala?

Jag tycker väldigt synd om alla barnfamiljer, pensionärer med liten pension och övriga som knappt får vardagen att gå ihop. Utöver alla prishöjningar på livsmedel och andra förnödenheter tvingas vi alla vara med och betala på el- och uppvärmningskostnader som hela tiden ökar i pris, likaså räntor som stiger på bostadslån, hyrorna ökar, höga bränslekostnader – ja, listan kan göras lång. 

Nu får det snart vara nog med alla prishöjningar. Många klarar sig knappt som det är idag och ytterligare prishöjningar är väldigt smärtsamt för den enskilda.