Nedläggning – för barnens bästa?

När jag läste i tidningen om att de styrande partierna i Västervik vill lägga ner landsbygdens fritidshem blev jag både ledsen och förbannad.

En nedläggning av fritids på landsbygden skulle försvåra alltför mycket för familjerna, menar insändarskribenten.

En nedläggning av fritids på landsbygden skulle försvåra alltför mycket för familjerna, menar insändarskribenten.

Foto:

Insändare2024-02-20 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att barn måste få vara barn är väl inte det svåraste att förstå. Att säga att de inte har rätt kunskaper när de kommer upp i skolåldern är detsamma som att säga att föräldrarna är inkompetenta. Det är väl ändå inte meningen att en 5-åring ska kunna läsa och räkna när de börjar skolan. Barn ska gå i skolan för att lära sig, innan det ska de få leka och vara just barn.

Jag lider med alla som nu lever med den oron att inte veta hur det kommer att bli, att inte kunna pussla ihop dygnets timmar. Min dotter och hennes familj är en av dessa familjer som nu behöver känna denna ångest. Att behöva gå upp klockan fem för att hinna göra sig själv i ordning, äta frukost (som tur är får barnen äta frukost tillsammans på fritids) väcka barnen, klä ett par trötta barn och sedan åka iväg för att lämna på fritids strax efter klockan sex för att hinna till jobbet klockan sju! Det är deras vardag just nu. Skulle de dessutom behöva lämna den lilla på fritids och sedan åka cirka två mil för att lämna nästa så kan vem som helst räkna ut hur det går ihop med övriga livspusslet. Sedan ska man dessutom göra om samma resa efter arbetsdagens slut. 

Hur många av er som sitter och tar dessa idiotiska beslut har det på detta sätt? Nu får ni ta ert förnuft till fånga och göra rätt. Alla ska kunna bo och leva det liv som känns rätt för dom, inte det livet ni bestämmer är det enda rätta.