När ska politikerna och ledningen i VIK vakna?

De 2 500 publikplatserna i ACT-hallen är sällan fullsatta, och skribenten menar därför att en arenahall mer är ett skrytbygge än att den fyller något behov.
De 2 500 publikplatserna i ACT-hallen är sällan fullsatta, och skribenten menar därför att en arenahall mer är ett skrytbygge än att den fyller något behov.

Det ska byggas en multiarena på Bökensved, för att tillgodose VIK:s behov. Nu måste både kommunens politiker och VIK börja sansa sig och försöka se hur verkligheten ser ut.

Insändare 13 februari 2024 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

VIK har i dagsläget ett publiksnitt på cirka 1 000 personer i ACT-hallen som rymmer 2 500 åskådare. Inte någon gång under årets säsong har det varit slutsålt!

VIK klarar sig förhoppningsvis kvar genom kvalspel i hockeyallsvenskan, om man redan nu börjar arbeta med den målinriktningen. Då har vi förhoppningsvis ett lag som spelar kvar där nästa säsong. 

Att vi ska kunna få något lag som aspirerar på en plats i SHL är en utopi. Vi får vara glada om vi kunde ha ett stabilt lag i hockeyallsvenskan. Då kan vi bygga en ishall med cirka 2 500 åskådarplatser. Detta skulle minska kostnaderna för bygget enormt. Men VIK skulle få ytterligare en välbehövlig isyta för sin verksamhet.

Skrytbygget med arenahall är bara till för att politikerna ska kunna skina i glansen. Använd i stället pengarna på ett, för invånarna i Västervik, bättre sätt. Vi behöver bättre äldreomsorg, bättre sjukvård, bättre socialvård och mycket annat. I stället för att titta på ett öde skrytbygge.

Kom igen alla politiker och VIK och se nyktert på läget.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa