Något måste göras mot vansinneskörningen i Edsbruk

Det vansinneskörs fortfarande på väg 888, frågan är hur vi får stopp på den.

I många mindre samhällen installeras hinder som ska sänka farten. Det kunde vara en lösning även för Edsbruk, menar skribenten.

I många mindre samhällen installeras hinder som ska sänka farten. Det kunde vara en lösning även för Edsbruk, menar skribenten.

Foto: Charlotte Madestam

Insändare2023-09-22 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att hastigheten på en sträcka av vägen genom Edsbruk sänkts från 50 till 40, så märker vi som bor utmed den sträckan ingen större skillnad, snarare tvärtom. 

Nu när vi dessutom under en period har fått en markant ökning av både tung och lätt fordonstrafik, så är det ibland ett skräckscenario vi bevittnar med bland annat omkörningar vid utfarter med dålig sikt. Någonstans tycks många förare ha tappat minnet när det gäller körregler och begriper inte att de ska väja och sakta in för gående. 

När får vi – som många andra mindre samhällen – trafikhinder som kan sänka farten? När får vi 40-sträcka genom kurvan mellan kyrkogårdarna, förbi kyrkan, busshållplatsen vid kyrkan, skolan och äldreboendet? När kommer det en hastighetskontroll? Det skulle inte förvåna mig om en eventuell kontroll ställs upp under den period som asfalteringsarbetena drar igång mellan Edsbruk och Ukna, och trafiken därmed tvingas sakta ner/välja alternativ väg. 

Det är NU något måste göras!