Mycket elände som stör i samhället

Pensionsnivån, elstöd, Nato och prishöjningar. Det är mycket elände i samhället just nu, tycker skribenten Krösa, som utvecklar sina tankar i insändaren nedan.

Den låga pensionsnivån efter ett helt arbetsliv är en av flera saker i samhället som upprör signaturen Krösa.

Den låga pensionsnivån efter ett helt arbetsliv är en av flera saker i samhället som upprör signaturen Krösa.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2023-01-21 07:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En fråga dök upp om att vara plikttrogen och sköta jobbet i upp till 40 år, och att det skulle göra att man kvalificerar sig till kriterierna som krävs för att få rätt pension, även som svensk medborgare.

Det låter rätt, så långt, men ingen sa att när man väl fått pensionen, skulle stanna på nästan samma nivå som man fick från början!

Jag tycker ersättningen för sjuka och hemmafruar ska höjas rejält, men dom som åkt snålskjuts på samhället och inte skött sitt, dom ska stå tillbaka för oss andra! Har skött mitt jobb och fick hela 75 kronor i pensionshöjning.

Nog om detta, hur kommer sig att Sverige alltid ska vara sist när folket ska ha något som till exempel elstödet? Kan det bero på bristande
kunskap, eller?  Igår läste jag att vi var landet som var sist, jag är inte förvånad för det ska väl utredas, som dom alltid svarar!

Sen var det tjatet om att gå med i Nato. Förstår inte att en turk ska avgöra om vi ska med eller inte, glöm inte att det krigas i närområdet! Då kan inte ett annat land försöka få pluspoäng med att hitta fel på oss, när dom själva har byk att tvätta!

Till sist så tycker jag det är konstigt att alla höjer priser på varor och tjänster men pensionen står still!