Mopedmarodörer på nya lekplatsen

Lördagen den 4 september blev den nya, fina och påkostade lekplatsen i Gamleby invigd under pompa och ståt. Allt nytt och fräscht till allas förtjusning.

Skribenten är upprörd över att den nya lekplatsen använts som lekplats även för motorburen ungdom.

Skribenten är upprörd över att den nya lekplatsen använts som lekplats även för motorburen ungdom.

Foto: Karin Hertz

Insändare2021-09-11 06:52
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sent söndag kväll den 5 september hör jag motorljud från mopeder alternativt lätt motorcykel från lekplatsområdet. Samtidigt uppmärksammar en arbetsbil/vaktmästarbil vad som pågår vid området och vänder för att åka tillbaka till infarten till lekplatsområdet.

Dennes billjus får fart på den ene mopedmarodören som kvickt tar sig från lekplatsen rakt över Ernebergsfältet förmodligen i syfte att undvika obehaglig konfrontation. Jag följer händelseförloppet och upptäcker vad mopedmarodörerna hunnit med att sabotera på lekplatsen. Slitit däck på gångstråken med svarta spår som följd kan jag tycka inte är så himla farligt och allvarligt men borde inte ske just där! Däremot har de lyckats göra flera meter spår i den fina och flerfärgade konstgräsmattan vid gungorna. Inte undra på att marodören illa kvickt gav sig iväg över fältet. Hen visste nog att det inte var rätt att göra dom där spåren, men...

Undrar inte någon förälder någonstans var ens egen yngling på moped håller till sent en söndag kväll i skydd av mörker. Om nu inte denne förälder kan bemöda sig med att hålla koll på sitt barn kan väl ändå föräldraansvaret påbjuda en viss lärdom i att lära ut vanligt vett i framförallt att inte förstöra för alla andra. Och sist men inte minst. Att anbringa en inhägnad eller göra det svårt för mopedister och cyklister att ta sig in på området kanske tyvärr måste till för att undvika framtida skadegörelse?