Lena Andersson har fått smaka besk medicin

Den gamla vänsterpolitiska "barnfattigdomen" har bevisligen åter fått sin renässans. Fast nu av Socialdemokraternas och Miljöpartiets vilt svingande och desperata slagträ i form av "hungrande skolbarn".

I debatten om hungriga skolbarn har krönikören Lena Andersson fått smaka på mediernas beska medicin, anser insändarskribenten.

I debatten om hungriga skolbarn har krönikören Lena Andersson fått smaka på mediernas beska medicin, anser insändarskribenten.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2023-06-09 05:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eventuella kritiker till dessa lögner göre sig ej besvär. Det borgar inte minst SVT och SR för. Och just den beska medicinen har krönikören Lena Andersson verkligen fått smaka på. För ingen ska oemotsagd få ifrågasätta oppositionens fega och falska angrepp på regeringen. Utan att av public service offentligt bli hyvlad ned till fotknölarna.

Nu är Lena Andersson dock inte av vilket mjukt balsaträ som helst. Utan kan både försvara sig och ta för sig i efterdebatten. Vilket emellertid stänkt ännu mer bensin på brasan. Hon är enligt media inte bara gnällig utan nu uppkäftig också. Och sådana ska hållas kort. Oberoende av om hennes kritik är både sann och befogad. Och förenlig med vanligt sunt förnuft. Något som public service och övrig media med traditionsenlig lätthet ofta bortser ifrån.