Låt Storgatan bli välkomnande inkörsport till centrum

Kommentar till nyhetsartikeln "Kommunen satsar 5,5 miljoner på Storgatan" den 2 december.

Insändare 10 december 2022 08:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag med flera tycker att Västerviks city ska vara tillgängligt för alla, inklusive de med funktionsnedsättning, precis som Tina Erixon skriver i sin kommentar på nätet till ovanstående artikel. Alltså inga kullerstenar, det ska vara slätt och lätt att gå likväl för ung som gammal. 

Att använda Storgatan som välkomnande inkörsport till centrum kan vara ett annat sätt att se på saken. Mitt förslag är att vända på Storgatan så man ser det fantastiska direkt när man närmar sig city. 

Hamngatan enkelriktad ut från city, kan fungera. Kvarngatan ut ur city fungerar lika bra som idag fast åt andra hållet. Cykla nedför Storgatan sker redan idag, för det är det naturliga sättet att komma till city, nu blir det permanent. 

Att rulla nedför Storgatan med väldigt lite utsläpp av avgaser är klart bättre än att som idag gasa uppför gatan med massa ljud och avgaser. 

Gångfartsområde, att tro någon skall köra i 7 km/h, hur bra fungerar det idag på Fiskartorget? 

Att plocka bort ännu fler parkeringsplatser gynnar inte centrumhandel för fem öre. Tror inte folk kommer sluta ta bilen till stan, så gör det enkelt och krångla inte till det, då väljer majoriteten andra alternativ, som Ljungheden, istället. 

Nej tänk om kring detta innan ni spenderar 5,5 miljoner kronor. Vad tycker kommuninvånarna?  Har lämnat detta som e-förslag, men det plockades bort av tjänstemän med hänvisning till att ett arbete redan pågår kring förslaget.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa