Kommunen – ge oss en efterlängtad badplats!

Insändarskribenten vill att kommunen anlägger en badplats vid Kvännaren. Det skulle gynna både befolkning och turister, menar han.

Insändarskribenten vill att kommunen anlägger en badplats vid Kvännaren. Det skulle gynna både befolkning och turister, menar han.

Foto: Ellen Kindstrand

Insändare2024-05-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är dags för Västerviks kommun att lyfta fram det outnyttjade potentiella bidraget från Kvännaren genom att anlägga en efterlängtad badplats vid Alviken. Trots att vi har flera underbara badplatser längs kusten saknas det en möjlighet till bad i den stora sjön precis vid staden – Kvännaren.

Att skapa en badplats vid Alviken skulle inte bara tillgodose de boende i närheten, såsom Didrikslund, Kvännaren och Västra Lund, utan det skulle också erbjuda flera fördelar jämfört med havsbad. Oftast blir vattnet i sjöar varmare än havsvattnet under sommarmånaderna. Kvännaren är bara 5 meter djup, och blir därmed snabbt varm under sommaren.

Vid Alviken finns redan en populär discgolfbana som lockar många besökare, med en befintlig parkeringsplats som skulle göra det lätt för människor att ta sig till platsen och njuta av en dag vid vattnet. Dessutom ligger som nämnt flera bostadsområden på gångavstånd från Alviken.

Det är uppenbart att det finns en stor efterfrågan på en badplats vid Alviken, som skulle bli en oas för både invånare och besökare. Genom att investera i denna idé skulle Västerviks kommun inte bara tillgodose behoven hos invånarna i närheten utan också locka fler människor till vår vackra stad och främja turismen. Det är dags att ta steget och skapa en badplats som alla kan njuta av vid Kvännaren

Just nu finns det ett medborgarförslag om att kommunen borde skapa en badplats med brygga vid Kvännaren. Får det tillräckligt många röster så kommer det gå vidare till politikerna. Förslaget finns på västervik.se.

Viktor