Kommunen fortsätter använda spenderbyxorna

"Gamla skrotbåtar har varit det som flera hundra boende på Norra Varvsgatan har fått se. Någon verksamhet har det inte varit på de senaste 25 åren som inbringat kommuninkomster", menar insändarskribenten.

Västerviks kommun har spenderbyxorna på, hävdar insändarskribenten.

Västerviks kommun har spenderbyxorna på, hävdar insändarskribenten.

Foto: David Skoog/Ulrik Alvarsson/montage

Insändare2021-08-02 05:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Konstigheterna och Västerviks kommuns användande av spenderbyxorna fortsätter.
Först så ger vi bort Lucernahamnen till Oskarshamn. Kostnaden på över 50 miljoner för en fördjupning av Tallskärsleden har inte behövts, för så stora båtar har ännu inte anlöpt Västervik. Sprängstenen som skulle användas till förlängning av yttre hamnen ligger kvar. Asfaltering och stängsel kostar stora pengar och dessutom går man in i Smålandshamnar och betalar ett aktiekapital för 10 procent rösträtt med enormt belopp. Några anlöp med detta som bakgrund har varit sparsamt. 

Nu har man dessutom i stort sett skänkt halva inre hamnen till Pampas och dess moderbolag, så eventuella och populära anlöp från utländska marinfartyg är i dag inte möjligt, för södra inseglingsrännan är halverad. Privata båtbryggor tar nu plats och till stora summor för den som vill ha båtplats. Kommunen har i dag inga båtplatser att erbjuda invånarna. Det är bland annat där våra skattepengar försvinner. Gamla skrotbåtar har varit det som flera hundra boende på Norra Varvsgatan har fått se. Någon verksamhet har det inte varit på de senaste 25 åren som inbringat kommuninkomster.