Kommunalt misstag som kan få katastrofala följder

"Varför ska över hundratalet fastboende, och även de som ser till sina sommarstugor, diskrimineras", undrar insändarskribenten, som reagerat på att vinterväghållningen inte är densamma längs hela Hornsvägen.

Snöröjning, sandning och saltning behövs längs hela Hornsvägen, tycker insändarskribenten.

Snöröjning, sandning och saltning behövs längs hela Hornsvägen, tycker insändarskribenten.

Foto: Mats Andersson/TT

Insändare2023-01-07 05:44
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En av många konstigheter har sett dagens ljus. Den vinterväghållning som är lagstadgad har upphört på Hornsvägen. Plogning, sandning och saltning upphör vid "Händelöpskorset" – längs resten av vägsträckan, till Udden och Händelöp, sker det bara om det kommer mer än 10 centimeter snö. Varför ska dessa över hundratalet fastboende, och även de som ser till sina sommarstugor, diskrimineras och kanske bli utsatta för överraskande halka som det nu varit i flera veckor?

Hornsvägen ut till udden är huvudled och enligt lag ska boende ha ett säkert färdsätt, vilket just nu inte finns. Sedan flera år tillbaka pågår nybyggnad och renovering av fastigheter på detta område med tung trafik och många servicebilar. Skolskjuts har tillkommit på grund av fler fast boende och färdtjänst och hemtjänst syns ofta. Man ser även vilda djur dagligen på hela sträckan. Kommunen har dessutom köpt Horns Udde. Vem har hittat på denna galenskap och vem tar ansvar om olyckan är framme?