Är det sådana politiker vi vill ha?

Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2024-06-06 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SD har både centralt och regionalt (är det månne direktiv från högre instans?) gått ut och sagt att TV4:s Undercover i trollfabriken inte visar att de gjort något fel. Så vad har TV4:s program egentligen visat? I decennier har Jimmie Åkesson förnekat att partiet har några anonyma konton på internet. TV4 bevisar att SD har minst 23 anonyma konton direkt drivna av partiet, antagligen är det bortåt hundra, med hundratusentals följare.

Vidare påstår SD att nyhetskanalen Riks är helt oberoende från partiet. I verkligheten är det svängdörrar mellan partiet och Riks. Ett exempel på hur kommunikationsavdelningen på SD är kopplat till de mindre trevliga sidorna av internet: Bara timmar efter att SD-medarbetare talat om att "hitta skit" på Alice Teodorescu Måwe översköljdes hon av en massiv, koordinerad hatstorm.

Det var rent rasistiskt, skriver hon själv, och inget oskyldigt korridorsnack.

Jag kanske är naiv men att påstå en sak som sedan visar sig vara motsatsen till verkligheten är väl en lögn?

Vad gör sedan SD? Erkänner misstagen och ber om ursäkt för lögnerna som hederliga politiker? Nej de slår ifrån sig alla bevis och anklagar journalister, media, politiker vitt och brett med svepande påhitt. En dubbellögn. Är det sådana politiker vi vill ha?

Argus