Hjalmarsson: "Vi måste se möjligheter i alla problem"

Ett på många sätt utmanande år går nu mot sitt slut, med olika former av oro, både i världen omkring och här i Västervik.

Västerviks kommunalråd Harald Hjalmarsson (M) sammanfattar ett händelserikt år i politiken och menar att vi måste börja agera på nya sätt inför framtiden.

Västerviks kommunalråd Harald Hjalmarsson (M) sammanfattar ett händelserikt år i politiken och menar att vi måste börja agera på nya sätt inför framtiden.

Foto: Martina Gradian

Insändare2023-12-23 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Samtidigt har det också varit ett spännande år med debatter om den nya tidens prioriteringar och lösningar och hur vi ska ta Västerviks kommun in i framtiden. När nu året går mot sitt slut kan det vara ett bra tillfälle att reflektera något över av vad vi gör och vad vi kan ta med oss inför det nya året.

Sammanfattningsvis kan man då säga att sällan har väl så många saker i vår omvärld påverkat så mycket som det gör just nu. Det gör att vi måste gå från att göra det vi alltid gjort till att göra det vi aldrig gjort. I stället för att se problem i alla möjligheter, måste vi se möjligheter i alla problem.

Med det sagt vill jag för att få lite perspektiv påminna om vad Augustinus av Hippo (354-430 e Kr) sade: 

”Onda tider, svåra tider – det är vad folk talar om. Men låt oss leva på ett bra sätt och tiderna kommer att bli goda.  Vi är tiden. Som vi är, så är tiden.”

Vissa frågor är för människan eviga. Och de kommer aldrig att lösas, oavsett hur mycket ny teknik vi hittar på.

God jul och gott nytt år!