Här är läsarnas vårdhyllningar!

Vi bad läsarna hylla sina hjältar i vården. Här kan du läsa deras hyllningar.

Vi bad läsarna hylla kommunens vårdhjältar. Många kärleksfulla hälsningar kom in.

Vi bad läsarna hylla kommunens vårdhjältar. Många kärleksfulla hälsningar kom in.

Foto: Gorm Kallestad/TT

Insändare2020-10-03 11:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Helt rätt att hylla vården i dessa tider! Jag har jobbat inom vård och omsorg i hela mitt liv, och kan instämma att det är ett slitigt jobb och att lönerna borde vara högre. Särskilt för undersköterskor och vårdbiträden som gör ett så himla fint jobb. Numera besöker jag vården som patient och vill särskilt hylla undersköterskorna och sjuksköterskorna på hela Västerviks sjukhus. Tack för ert arbete och ert tålamod! 
Pensionerad sjuksköterska 

Stort tack till personalen på Tjustgården! Min farfar bor hos er och jag vet att ni tar väldigt bra hand om honom och alla de andra hyresgästerna på boendet. Ni är så otroligt viktiga för de äldre. Och jag förstår verkligen att ert arbete varit extra utmanande under pandemin. Ni gör ett fint jobb! 
Toffe, Ellen, Tove och Ludde 

Vi hyllar våra vårdhjältar!
Bitte och Tore Lundström 

Jag vill hylla Caroline Högström samt hennes kollegor i kommunens hemsjukvård! Caroline är nyutexaminerad sjuksköterska och påbörjade sin tjänst lagom till pandemiutbrottet och har skött arbetet exemplariskt tillsammans med sina arbetskamrater. En eloge till er alla!
Christina Högström 

Jag skulle verkligen vilja hylla min chef Anna Melsted Ottosson. Jag arbetar som enhetschef i Hjorted inom äldreomsorgen och är chef för två boenden, Nynäsgården och Sundsgården. Anna är områdeschef för Område Söder, vilket inkluderar äldreomsorgen i Hjorted, Gunnebo och Ankarsrum. Anna är en fantastisk chef, hon stöttar oss alla, finns där och ger oss trygghet – det har varit så tacksamt under denna tid med corona och allt vad det innebär. 
Ulrika Karlsson 

Jag vill hylla anestesiläkare Patricio von Greiff som för egna pengar inhandlade desinficerbara skor att använda vid vården av svårt sjuka covid-19-patienter. Du är min hjälte!
Anonym

Rädsla över att dra med sig corona hem till familjen/vänner, ta den vidare till mina älskade kunder som jag jobbat och fått följa med varje dag och som betyder lika mycket som mina egna anhöriga. Rädsla över att smitta kollegor...

Tidigt i våras blev detta min vardag. Med en klump i halsen gick jag in i lägenheten, tog på mig utrustningen som ingen visste om den skulle räcka, dränkte mig i sprit och sprutade ner hela lägenheten med ytdesinfektionsmedel. Då ville man knappt andas i rummet, det var fruktansvärt.

Just då ville jag heller inte gå till jobbet, det kändes så svårt. Men det var ännu svårare att se min älskade kund sitta i sin stol, livrädd över att hen skulle dö, att livet skulle sluta så här – inte kunna få träffa någon, bara sitta helt själv och knappt kunna andas och se på nyheterna som bara visade hela tiden hur många som dött varje dag. Det var så hjärtskärande men mot alla odds så överlevde hen.

Så nu vill jag ge mina kollegor på Gamleby hemtjänst ett fång av rosor. Vi gick till jobbet, gjorde allt som stod i vår makt för våra gamla! Trots all rädsla som fanns i rummet gav vi inte upp. Så tack bästa kollegor för att ni finns och gör ett sånt fantastiskt jobb! Alla borde ha en hemtjänst som er!
Anonym

Jag vill hylla min kompis Kerstin Johansson som jobbar på IVA Västervik. Hon har verkligen gjort mycket uppoffringar privat för att hålla sig frisk och kunna vara på jobbet när det behövs! Heder åt henne som varit och fortfarande är noga med både avstånd och annat!
Susanne Österström Matsson 

Stort tack alla ni som jobbat med covid-19-patienterna i sommarvärmen i era "rymddräkter". Ni är värda all uppskattning och respekt. Skönt att veta att ni finns där.
Britt-Inger Kindstrand

Att utse vår fantastiska vårdpersonal till “Årets Västervikare” känns både stort och självklart. Vi bör alla känna stolthet och tacksamhet över tillgången till Sveriges bästa sjukhus i klassen.
Tommy Rosenlind

Jag hyllar mina kollegor både inom hemtjänsten Gertrudsgården och de som jobbar på äldreboendet på Gertrudsgården för ett toppenjobb! Inte ett enda fall med covid-19 vare sig bland personal eller brukare – bra jobbat! Massa kramar till alla  er, mina underbara medarbetare.
Anonym

Jag skulle vilja hylla mina arbetskollegor på Mera Resurs (privat hemtjänst). Dom är verkligen värda att hyllas som kämpar på och aldrig ger upp.
Caroline Olsson 

Vill hylla den omtänksamma och underbara personalen som tar hand om de gamla på Nätet, andra våningen.
Tacksamma döttrar

Vi vill uppmärksamma och hylla personalen på Stora Trädgårdsgatans hälsocentral, som alltid gör ett utmärkt arbete med vänligt bemötande och bra omhändertagande.
Två mycket nöjda och tacksamma pensionärer

En ros till engagerade och kreativa Beata Rozycka!
Anders