I en insändare i lördagens VT skrev signaturen ”Irriterad landsbygdsmorsa” att Västerviks kommun infört ett orättvist system när distansundervisade gymnasieelever får äta take away-mat från någon av en mängd anslutna restauranger och caféer. I skrivande stund är det 42 matställen i hela tolv tätorter i kommunen som har tecknat avtal med Västerviks kommun om leverans av lagad mat till distansstuderande gymnasieelever och kommunen välkomnar fler restaurangföretag att ansluta sig.
Insatsen med att skapa den här lösningen togs fram av vår organisation ihop med Västervik Framåt på totalt tre arbetsdagar från idé till beslut, samt genomförande och leverans av de första mer än 600 luncherna. Att vi lyckats få ut den här lösningen så snabbt till så många elever och tätorter är ett bra bevis på att den här typen av insatser går att göra snabbt och kraftfullt med hjälp av digitaliserade tjänster i vår kommun.
Med det sagt arbetar vi självklart för att alla kommunala satsningar ska gå att ta del av för alla oavsett var de bor, därför är frågan i VT:s insändare befogad trots den snabbhet som vi lyckats få fram den här kombinerade näringslivs- och skolmatssatsningen.
Med anledning av detta har Västerviks kommuns landsbygds- och skärgårdsutvecklare Malin Ohlsson fått uppdraget att hitta speciallösningar för de distansundervisade gymnasieelever som inte bor nära Västervik, Ankarsrum, Blackstad, Blankaholm/Solstadström, Edsbruk, Gamleby, Gunnebo, Loftahammar, Odensvi, Ukna, Verkebäck eller Överum. Kontakta därför Malin på mejl malin.ohlsson@vastervik.se om du vill ha hjälp med en speciallösning.
Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande