Dagens frukter och grönsaker är helt smaklösa

Ett fruktansvärt svek mot konsumenterna och de av dem som inte äter enbart för att stilla hungern utan också vill njuta av det de äter.

Det är tråkigt att dagens människor missar den kulinariska upplevelsen att få äta mogna frukter och grönsaker, tycker skribenten,

Det är tråkigt att dagens människor missar den kulinariska upplevelsen att få äta mogna frukter och grönsaker, tycker skribenten,

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Insändare2023-08-10 17:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har ett grannpar som är utomordentligt duktiga på att odla. Häromdagen blev jag inbjuden att titta in i deras växthus och kolla och smaka det de odlade.

Bland annat odlar de tomater och gurka, med mera. Jag ljuger inte om jag påstår att det blev en smaksensation. Jag tyckte de var så goda att jag bad att få köpa om de inte själva kunde äta upp allt det de odlade.

Här kommer jag till innebörden i min rubrik. När jag var barn plockades och såldes frukt och grönsaker oftast inte förrän de mognat. Samtidigt odlade många egna grönsaker själva, som plockades och åt först efter mognaden. 

Skillnaden är att äpplen, tomater och så vidare är i dag helt smaklösa. Varför är de det? Jo, därför att de inte får mogna ordentligt på plantan, busken eller trädet.

Jag har själv slutat helt att köpa de nämnda frukterna och grönsakerna i butik numera.

Jag vill lova att mina grannars grönsaker var något alldeles speciellt smakmässigt. Därför var jag fräck nog att be att få köpa av dem om de inte kunde konsumera alla trots den fantastiska smaken.

Självklart är det tråkigt att dagens människor missar den kulinariska upplevelse det är att få äta mogna frukter och grönsaker.