Flytta Naturum till ”Roddklubben”

Moderaternas Jon Sjölander har tidigare i pressen och på sociala medier föreslagit att kommunen ska köpa tillbaka Lögarebergen och Roddklubben, förutsatt att priset är rimligt.

Insändare 26 februari 2021 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Han uttryckte sig också så här:

”Området betyder väldigt mycket för Västerviksborna. Det visar inte minst debatten kring gamla Roddklubben. Ska man vara efterklok borde kanske kommunen ha insett hur värdefull marken var för Västerviksborna.”

Jag tror att han uppfattade folkopinionen helt rätt då, 2019, men kanske i ännu högre grad idag. 

Att Jon kan få med sina partikollegor på den idén borde väl inte vara alltför svårt med tanke på att Moderaterna nu vill framstå som det nya miljöpartiet:

”Sverige har fått ett nytt miljöparti. Vi heter Moderaterna.”

Alla ni andra politiker i Västervik kan väl inte ha undgått att känna av opinionen angående gamla Roddklubben? Så gör gemensam sak med Moderaterna och köp tillbaka ”Roddklubben” och Lögarebergen! Gör slut på den negativa följetongen om ”Roddklubben” och se till att den får ett positivt slut! 

Gör ”Roddklubben” till ett nytt Naturum införlivat i det planerade stadsnära naturreservatet ”Södra Norrlandet”!  Där skulle Naturum kunna utvecklas mycket positivt i den unika närmiljön och dessutom leda till att Västerviks Museum får större lokalytor.

Visst! Det kostar, men borde bli en riktigt gynnsam affär för Västervik i långa loppet.

Låt kommuninvånare och turister få full tillgång till en av de finaste platserna i Västerviks centrum och samtidigt få lära sig mer om vår fantastiska natur!

Tänk vilken reklam det skulle ge Västerviks turistnäring och därigenom också vår fina stad – Ostkustens Pärla!

Ämnen du kan följa