Flytta inte på Loftahammars mötesplats!

Det är med förtvivlan som jag tar del av nyheten om att eventuellt flytta Loftahammars matbutik från centrum till infarten. Anledningarna till det är många.

Att flytta matbutiken från Loftahammars centrum till infarten är en dålig idé, tycker skribenten.

Att flytta matbutiken från Loftahammars centrum till infarten är en dålig idé, tycker skribenten.

Foto: Martina Gradian

Insändare2022-05-05 05:46
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För det första är den tilltänkta platsen vid infarten inte tillgänglig för äldre och rörelsehindrade som har bosatt sig i närheten av Loftahammars centrum för att ha nära till service. Inte minst alla de äldre som bor i servicelägenheterna på Guldknappen och inte har eller kan köra bil. Att på egen hand ta sig till butiken, utan att vara beroende av andra när kollektivtrafik saknas, tror jag många sätter stort värde på. Inte minst ur den sociala aspekten.

För det andra är Loftahammars centrum just en social plats. En mötesplats där man utbyter hälsningsfraser. Kanske till och med stannar upp och pratar lite längre än man tänkt. Man träffar nya människor för att det är den platsen alla stannar vid i Loftahammar.

För det tredje gynnas både kunder och företag av att servicen finns samlad. Att man som kund kan uträtta flera ärenden i centrum tror jag bidrar till ökad lokal handel framför handel på annan ort. Det innebär i sin tur att vi har större möjlighet att gynna och därmed behålla lokal service.

Det är något genuint och idylliskt med ett centrum som det i Loftahammar. För mig personligen innebär det även stor dos tradition av något som snart är helt unikt. Det går nästan att titta på vilken stad som helst för att se hur stadskärnor och centrum försummats till förmån för handelsområden utanför stadskärnorna. Snälla följ inte den utvecklingen i Loftahammar. Bevara tillgängligheten, mötesplatsen och servicen i Loftahammar.