Fegt och skamligt beslut om licensjakt

Det är "fegt och skamligt" att länsstyrelsen tillåter licensjakt på lodjur, tycker skribenten.
Det är "fegt och skamligt" att länsstyrelsen tillåter licensjakt på lodjur, tycker skribenten.

I onsdags, den 1 mars, var det en sorgens dag. Jag tänker på vad våra vackra lodjur riskerar att bli utsatta för. En helt obefogad och grym jakt där till och med ungarna tillåts bli plågade tillsammans med sina mödrar.

Insändare 4 mars 2023 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jägarna klampar in i skogen med sina upphetsade hundar som tvingar upp lodjuren i ett träd för att där slutligen bli avrättade. Helt avskyvärt! Obegripligt att tillåta jägarna att döda andra levande oskyldiga varelser enbart för sitt makabra "nöjes" skull.

Ett otroligt fegt och skamligt beslut av länsstyrelsen som inte vågar säga ifrån. Som världen ser ut idag så behöver vi verkligen inte medverka till ytterligare grymhet, död och våld. Vilka signaler sänder vi ut då? Att Sverige 2023 kan fortsätta med ett så primitivt och brutalt agerande, ofattbart!

Vi måste föregå med goda förebilder för våra uppväxande generationer. Det är vår plikt och ansvar. Värna om allt levande och vara rädda om vår natur och vår skadade planet, där ingår också våra ståtliga lodjur.

Det är faktiskt inte en mänsklig rättighet att plåga andra varelser, djuren har också rätt att få leva ett värdigt liv! Hoppas att mars 2024 slipper bli en sorgens dag!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa