Dumheter att stänga ner fritidsverksamheten i Odensvi

"Att stänga ner fritidsverksamheten är enligt mig bara ytterligare ett skäl för kommunen att motivera en stängning av vår förskola", skriver en förälder i Odensvi.
"Att stänga ner fritidsverksamheten är enligt mig bara ytterligare ett skäl för kommunen att motivera en stängning av vår förskola", skriver en förälder i Odensvi.

När jag och min familj flyttade till Odensvi för sju år sedan så gjorde vi det för att det finns en förskola med fritidsverksamhet tillgänglig på orten.

Insändare 9 november 2023 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Våra barn har haft flera bra år på Oden där alla barn i alla åldrar leker tillsammans. Vi har ett barn kvar som ännu är inskrivet på Odens fritidsverksamhet som nu plötsligt ska flyttas till Åbyängskolans fritidsverksamhet efter årsskiftet, detta för att kommunen stänger ner fritidsverksamheten här i Odensvi. Det fick vi plötsligt veta i ett brev från kommunen. I det brevet motiverades beslutet med att barnen som gick i Odensvi skola när den lades ner nu har slutat sin grundskolegång och därför erbjuds vi inte längre plats i annan pedagogisk verksamhet (i detta fall fritidsverksamheten) i Odensvi. 

Med den motiveringen tolkar jag det som att kommunen haft det planerat sedan nedläggningen av skolan. Då måste jag undra varför vi inte fått den informationen någon gång under åren som barnen varit inskrivna. Har detta varit bestämt sedan tio år tillbaka så är det väl ändå något föräldrar till berörda barn har rätt att få veta när man placerar sina barn där? 

På en liten förskola på en liten ort är alla barn värdefulla, även om detta beslut bara berör ett par barn som det är nu. Det kanske bara är ett par barn i år men det blir fler under kommande år. Att stänga ner fritidsverksamheten är enligt mig bara ytterligare ett skäl för kommunen att motivera en stängning av vår förskola. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa