Dags att se över ekonomin i Sverige!

"Vi ser alla med växande oro på hur nedskärningar drabbar våra skolor, sjukhus, vårdinrättningar och all övrig omsorg", skriver signaturen "Bara en fattig pensionär", som tycker att det är hög tid att se över kostnaderna för kriminalvården istället.

Insändarskribenten tycker att det finns anledning att se över kostnaderna för kriminalvården, och prioritera vård, skola och omsorg.

Insändarskribenten tycker att det finns anledning att se över kostnaderna för kriminalvården, och prioritera vård, skola och omsorg.

Foto: Caisa Rasmussen / TT

Insändare2023-10-21 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kostnaderna för kriminalvården skenar i höjden. Det byggs nya fängelser och häkten samtidigt som förskolor, skolor, vård och omsorg drabbas av nedskärningar och nedläggning. 

Vi måste satsa på vår kommande generationer och vårdbehövande. Tanken som slår mig är att om man begår grova brott har man då inte förverkat sin chans på att få bo kvar i Sverige? När någon döms till långt fängelsestraff och därefter utvisning, borde väl bästa lösningen vara att man får sitta av sitt straff i sitt hemland. Sverige har ju kontakter över hela världen så det borde kunna göras avtal med berörda länder att de tar emot sina landsmän.

Kostnaderna för våra fängelser är skyhöga och måste därför omgående ses över. De kriminella ska inte få ha det bra på andras bekostnad. Enbart matkostnaden är stor, matpengen för en intern per dag är större än vad våra barn får i skolan. Rätt eller fel? De pengar som kan sparas in på detta sätt ska gå till skola, vård och omsorg!

Ett litet tillägg, bara för att inga missförstånd om rasism ska uppstå, jag är dotter till invandrare. Snälla riksdag och regering se över vår ekonomi nu!