Angående Brevlådemissionen och "Boken om hopp"

I dagarna har det kommit ut en bok i våra brevlådor med titeln "Boken om Hopp". Svenska kyrkan, Södra Tjusts pastorat, är inte en del av denna kampanj.

Boken om hopp.

Boken om hopp.

Foto: Privat

Insändare2024-09-02 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dagarna har hushåll i Södra Tjusts pastorat fått en bok med titeln ”Boken om hopp” i sina brevlådor. Svenska kyrkan, Södra Tjusts pastorat, är inte en del av denna kampanj.

Boken är ett initiativ av enskilda kristna och ett nätverk bestående av Bible for the nations och en tysk organisation vid namn Bibelmission. Boken innehåller livsberättelser och Nya testamentet. Dessa livsberättelser handlar om styrkan i kristen tro i svåra livssituationer. Det saknas dock berättelser eller reflektion över det som skildrar livet när krisen eller motgången består och inte slutar lyckligt, trots att man tror och ber. Kristen tro hjälper i livet men är inte per automatik ett recept för ett lyckligt och okomplicerat liv. Svenska kyrkan, Södra Tjusts pastorat, delar inte samma människosyn som den som präglas i ”Boken om Hopp”.

I förordet till den bibel (”Boken om hopp för barn”) som delas ut till hushåll där det kan förväntas finnas barn, framställs djävulen och helvetet på ett sätt som Svenska kyrkan inte står bakom. Södra Tjusts pastorats arbete med barn och unga tar avstamp i Guds villkorslösa kärlek.

Om du har frågor om bibeln, tron och vad Svenska kyrkan står för är du alltid välkommen att höra av dig till någon av våra präster. I Södra Tjusts pastorat finns också flera sammanhang där det finns utrymme för tros- och livsfrågor.

Södra Tjust pastorat