Barnen ska inte behöva ramla i hundbajs!

Hur tänker egentligen de hundägare som rastar sina hundar på Ljungbergaskolans område?

Insändarskribenten förstår inte hur man kan rasta sin hund i skogen nedanför en skola utan att plocka upp efter hunden.

Insändarskribenten förstår inte hur man kan rasta sin hund i skogen nedanför en skola utan att plocka upp efter hunden.

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT

Insändare2022-03-22 07:36
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vårt barn har nu kommit hem med hundbajs på jacka, byxor och skor efter en dag i skolan, sin arbetsplats. På vilken annan arbetsplats skulle det accepteras att låta hundar bajsa utan att det plockas upp? 

Här kan man verkligen ifrågasätta att skattepengar går till fel saker då pedagoger tvingas börja arbetsdagen med att plocka upp bajs efter era hundar. Allt för att inte våra barn ska behöva drabbas. Pedagoger som dessutom har blivit kallade både det ena och det andra när de påtalar olämpligheten för hundägare att rasta hundarna på området. 

Skolornas områden är sällan inhägnade med staket men man önskar att hundägare – oftast vuxna människor (?) – har någon typ av sunt förnuft och vet att det inte är lämpligt att rasta sin hund vid en skolgård och närområdet däromkring. 

Snälla, låt skolans område med skogsområdet nedanför Ljungbergaskolan vara fredat från att rasta era hundar. Området är väldigt viktigt för barnens lek och utveckling under sina skoldagar – där ska de inte behöva oroa sig för att ramla i hundbajs!