“Attans vad vi är bra på att hålla avstånd!”

Insändarskribenterna håller inte med om att folk är dåliga på att visa respekt i exempelvis butikerna. Tvärtom menar de att de flesta är väldigt bra på att hålla avstånd.

Insändarskribenterna håller inte med om att folk är dåliga på att visa respekt i exempelvis butikerna. Tvärtom menar de att de flesta är väldigt bra på att hålla avstånd.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-12-11 06:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå insändaren "Trött på folk som står och hostar en i nacken":

De flesta verkar fullt medvetna om att en pandemi fortgår, eftersom vi alltid möts av respekt och avståndstagande – i positiv bemärkelse förstås – när vi går och handlar och rör oss i samhället.

Vi har hur många gånger som helst förundrats över hur folk hela sommaren och hösten fortsatt att bete sig ansvarsfullt. Det gäller i butiker, på trottoarer, på vårdinrättningar, i kyrkor, på konserter, på fik och restauranger.

Det må vara en slump eller någon försyn då möjligtvis, men det har aldrig hänt att någon har "hostat eller snorat oss i nacken", inte heller nyst rakt ut framför oss. Ingen har kränkt vår integritet. Det är inte heller så att vi är sällsynta gäster i butiker eller lokaler i stan. Det blir flera gånger i veckan som vi springer runt och handlar eller uträttar andra ärenden.

Vår bekantskapskrets består av människor med många olika bakgrunder och härkomst och vare sig vi diskuterar med tyskar, syrier, italienare, holländare eller turkar så får vi oftast höra samma sak: "vilken hänsyn folk tar och vilken respekt de visar utan att visa sig sura eller motvilliga. Och här finns ju så mycket plats i alla lokaler och affärer så det funkar ju lätt här."

Vi är fullvaccinerade och friska, så vitt vi vet, och är normalt försiktiga med hygien och handtvätt och är inte livrädda för att bli smittade. Men, vi är fullt beredda att gå och handla en speciell tid om det skulle krävas. Vi tycker inte att uppoffringen är stor. Vi anser att det är helt fantastiskt att vi/ni här i Sverige, i Vimmerby, Norrköping, Linköping, Kalmar, där vi också ofta är, tar eget ansvar, så att vi inte behöver stänga ner hela samhället och sitta ensamma hemma i veckor. 

Attans vad bra att folk håller avstånd! Vi skojar inte.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om