Rimligt att Försäkringskassan behandlar folk så här?

Sonens ansökan om aktivitetsersättning kom bort med posten. Nu undrar pensionären Iréne med vilka pengar sonen ska betala hyran.

Pensionären Iréne tycker det är dåligt att sonen får vänta ytterligare en månad på aktivitetsersättning, när hans ansökan kom bort med posten.

Pensionären Iréne tycker det är dåligt att sonen får vänta ytterligare en månad på aktivitetsersättning, när hans ansökan kom bort med posten.

Foto: TT-bild

Insändare2023-11-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en pensionär på 75 år. Har en son på 55 år, som är arbetslös och har så kallad aktivitetsersättning i väntan på nästa kurs. 

Den här månaden fick han plötsligt ingen utbetalning. Han vände sig då till Försäkringskassan och undrade över orsaken. Fick till svar att hans ansökan måste ha kommit bort med posten, PostNord. Det skrevs en ny ansökan på plats och han skulle få sin utbetalning den 31 oktober, sades det. Ingen pengar då heller, så sonen uppsökte FK igen. Fick då veta att hans ansökan inkommit för sent. Så han ska istället få dubbel utbetalning 27 november.

Frågan återstår: Vad ska han leva på till dess? Med vilka pengar ska han betala sin hyra? Det här är ju inte klokt! Mycket har jag varit med om i mina dagar, men det här tar faktiskt priset. Jag kan ge min son mat, men som fattig pensionär kan jag inte betala något utöver mina egna räkningar. Har heller inga dyrbarheter som jag skulle kunna sälja. 

Både sonen och jag mår väldigt dåligt av det här. Är det här vanligt att FK behandlar folk på det här viset? Har jag missat något?