Angående miljardprojektet i Ankarsrum – lägg pengarna på annat

I ett stort område utanför Ankarsrum tänker sig Global food parks att anlägga sin verksamhet. Marken ägs av Linköpings stift.

I ett stort område utanför Ankarsrum tänker sig Global food parks att anlägga sin verksamhet. Marken ägs av Linköpings stift.

Foto: Ingrid Johansson Hjortvid

Insändare2024-09-24 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att förstöra så mycket natur som det är frågan om här, för att bygga fiskodling och grönsaksodling när vårt hem, planeten Jorden, är så illa ute på grund av att djuret människan lever mot alla naturlagar enbart för att höja den ekonomiska tillväxten, ge människor arbete, öka konsumtionen, höja sopbergen och förstöra naturen. 

Bara all miljöförstöring innan anläggningarna är på plats? All energi att hålla allt igång?

Använd miljarderna till att hjälpa bönderna att stänga in sina åkrar så att de får behålla sina grödor för alla vilda djur som nu äter upp allt de sår. I kommunen är otroligt många åkrar i träda. Det lönar sig inte att odla. De vilda djuren äter upp allt, blir för många, ger bönderna ekonomiska problem. I skogen finns mat åt djuren men åkermaten är godare, Vad göra? Stäng in skogen eller åkrarna. 

Ha batterifabriken i Norrland i tankarna. Många gånger kostar det mer än det smakar. Glöm inte att fiskar också är djur. 

John Wiman