Äldreomsorgen står och stampar år efter år

Ständiga omorganisationer i äldreomsorgen har blivit vardag, menar signaturen "Anhörig".

Ständiga omorganisationer i äldreomsorgen har blivit vardag, menar signaturen "Anhörig".

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2021-08-17 16:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Åren kommer och går, vi blir alla äldre men kommunens äldreomsorg står och stampar på samma ställe med omorganisationer, den ena efter den andra men med samma problemupprepning när det gäller personalkontinuitet i hemtjänsten, hemma hos brukaren. 

När pandemin pågick våren 2020 hade min man hemtjänst, han var då i behov av stöd fem gånger per dag, dessutom morgon, kväll och natt. Det var inte ovanligt, nästan dagligen, att fem olika hemtjänstpersonal kom på en och samma dag. Dessutom olika kvällspersonal och nattpersonal. Min man som hade en demenssjukdom blev orolig och mera förvirrad av alla dessa olika personer som skulle hjälpa honom och jag blev stressad av att inte veta vem som kom eller vilken tid som hemtjänsten kom under dagen. 

Det är upprörande att samma problematik fortsätter i kommunens äldreomsorg men det mest anmärkningsvärda och frustrerande är att socialchef, enhetschefer, samordnare, socialnämnden blir lika förvånade och överraskade varje gång det kommer i tidningen. När de blir tillfrågade kommer samma upprepning till svar, att de jobbar med omorganisation eller nyligen omorganiserat.