Åka buss med rullstol – rena mardrömmen

Insändarkskribenten är besviken över hur hennes son blev bemött när han skulle åka buss med KLT.

Insändarkskribenten är besviken över hur hennes son blev bemött när han skulle åka buss med KLT.

Foto: Gorm Kallestad/TT

Insändare2024-01-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Av olika anledningar så har min son fått ändra sina resor från handikappbuss till tåg eller buss, därför att de möjligheterna finns mellan Linköping - Västervik. 

Juldagen var inbokad med buss hos KLT. På deras hemsida står att alla deras tåg och bussar finns rullstolsplats. Plats bokades ett par veckor före. Resan hit började med att chauffören inte visste hur man hanterade hissen. Sonens assistent fick visa. 

Återresan blev en mardröm. Avresa kl 19. Denna chaufför meddelade att hissen var trasig. Efter en utskällning med en rad svordomar stängdes dörrarna och bussen for iväg. Kvar stod sonen med assistenter. Återresa hem till mig i väntan på annan transport, och han behövde vila. Efter många turer och telefonsamtal så utlovades att en handikappbuss skulle hämta kl 22.10. Kl 23 kom äntligen denna buss. Fyra timmar försenad. 

Får verkligen inte busschaufförerna någon som helst utbildning? Hur man hanterar hissar och framför allt bemötande! Ni som har för avsikt att göra liknande resor, kolla verkligen upp att det fungerar.