Den 20 september börjar serien sändas och under tio veckor kämpar de om att vinna.
- Det var familj och vänner som tyckte att jag skulle söka till programmet, säger Peter Berg. Jag var lite tveksam i början. Man tycker inte det man gör är så speciellt. Sedan tänkte jag att jag kan söka och se vad som händer.
Först blev Peter Berg antagen till intervjuer och provbak. Det skedde en omfattande sållning bland de hundratals sökande som fanns. Till slut fick Peter Berg besked om att han blivit en av de tolv TV-bagarna.
- Programmet har spelats in under sommaren och det var en upplevelse att vara med, men det var väldigt tufft. Jag har inte van att baka på tid. Hemma bakar jag i min egen takt. Här hade jag mellan 75 minuter och två timmar till varje moment. Det är inte alltid det lättaste när det gäller bröd som ska jäsa.
I tävlingen bakade deltagarna allt möjligt från bakelser till matbröd.
- I varje program fick vi baka ett recept som man gjort förut och sedan ett recept från juryn. Recepten vi fick var inte fullständiga utan vi fick själva tänka ut hur man skulle bära sig åt och hur det skulle se ut som färdigt bakverk. Det var en teknisk utmaning som var ganska pressande.
Är du nöjd med din insats?
- Jag får givetvis inte säga hur det gick i tävlingen, men jag är nöjd med resultatet. Alla tolv sa direkt att det var en vinst bara att ta sig till programmet.
Vad bakar du helst?
- Helst bakar jag tårtor, matbröd och desserter. Lite mer avancerade saker tycker jag bäst om, sådant som tar lite längre tid så det blir inte bara surdegsbröd.
Hur länge har du hållit på att baka?
- Jag började redan med mamma som liten, men på egen hand satte jag igång på allvar i 25-årsåldern. Så det är snart halva livet, jag är 48 år.
Vad sysslar du med annars?
- Jag och min man Anders har flyttat från Norrköping till Edsbruk. Vi är marknadsknallar och åker land och rike runt och säljer franska modeskjortor. Vi var det första samkönade paret i hela världen som fick gifta sig. Vi vigdes i Sankt Olai kyrka i Norrköping 2010.