Hur känns det att vara "Årets servitör"?

... Carl Frosterud, 29, Västervikskille som är hovmästare på Operakällaren i Stockholm.

Foto: Privat

Västervik2009-11-03 17:05
- Jo, tack bara fint, jättekul att mina kunskaper uppskattades.Hur gick tävlingen till?
-  Det började med ett intagningsprov på nätet med ett 50-tal frågor. Ett 60-tal gjorde provet, sex gick vidare till semifinal och tre till finalen, som avgjordes på måndagen.Vad fick ni göra?
-  I semifinalen blev det ytterligare teoretiska prov. Sedan dukades sex olika ostar upp där det gällde att presentera dem och föreslå lämpliga viner. I finalen fick vi hålla i ett simulerat restaurangbesök med uppdukning av bord och servering till gästerna. Vilken var din taktik?
-  Försökte stänga av publiken som fanns i salongen. Jag försökte att agera precis som jag gör på Operakällaren.Vad fällde avgörandet till din fördel?
- Jag är utbildad sommelier, och hade bra fokus på vinserveringen. Det hade nog stor betydelse.Ni är rätt många från Västervik som jobbar på Operakällaren?
-  Ja, det är kul. Förutom mig är det Per Eriksson, Fred Jansson och Sandra Bloemer.Får du nya jobbanbud nu tror du?
-  Ja, jag får ofta erbjudanden, men jag stannar kvar på Operakällaren där jag trivs bra.Vilka andra krogar har du jobbat på?
-  Berns, Restaurang J, Storstad och Stora Hotellet i Linköping.Varför är det så roligt att jobba i matsal?
-  Helheten, att få ge gäster en helkväll från ankomst till avsked, en kväll de inte kommer att glömma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om