Hur känns det att vara "Årets servitör"?
... Carl Frosterud, 29, Västervikskille som är hovmästare på Operakällaren i Stockholm.
Foto: Privat
- Det började med ett intagningsprov på nätet med ett 50-tal frågor. Ett 60-tal gjorde provet, sex gick vidare till semifinal och tre till finalen, som avgjordes på måndagen.Vad fick ni göra?
- I semifinalen blev det ytterligare teoretiska prov. Sedan dukades sex olika ostar upp där det gällde att presentera dem och föreslå lämpliga viner. I finalen fick vi hålla i ett simulerat restaurangbesök med uppdukning av bord och servering till gästerna. Vilken var din taktik?
- Försökte stänga av publiken som fanns i salongen. Jag försökte att agera precis som jag gör på Operakällaren.Vad fällde avgörandet till din fördel?
- Jag är utbildad sommelier, och hade bra fokus på vinserveringen. Det hade nog stor betydelse.Ni är rätt många från Västervik som jobbar på Operakällaren?
- Ja, det är kul. Förutom mig är det Per Eriksson, Fred Jansson och Sandra Bloemer.Får du nya jobbanbud nu tror du?
- Ja, jag får ofta erbjudanden, men jag stannar kvar på Operakällaren där jag trivs bra.Vilka andra krogar har du jobbat på?
- Berns, Restaurang J, Storstad och Stora Hotellet i Linköping.Varför är det så roligt att jobba i matsal?
- Helheten, att få ge gäster en helkväll från ankomst till avsked, en kväll de inte kommer att glömma.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!