Hon är vd för Sveriges största kärnkraftsverk, Ringhals och dess fyra reaktorer. Ringhals ligger i Varbergs kommun på västkusten. Men det var slumpen som gjorde att hon kom att arbeta med just kärnkraft. Hon tog examen från Kungliga tekniska högskolan som civilingenjör, år 1982, men då var hon inriktad på kemiteknik.
- Jag är från Stockholm och ville jobba någonstans utanför stan och det var lågkonjunktur. Det var en slump att jag hamnade i kärnkraftsbranschen efter examen. Jag fick jobb på företaget ASEA-Atom i Västerås och deras reaktordivision.
Sedan dess har det rullat på. I sju år var hon vd för Studsvik och sedan 1 januari i år är hon vd för Ringhals. Hon beskriver sitt arbete som stimulerande.
- Jag jobbar med många bra och kunniga människor. Och mycket händer och det rör på sig. Jag har ingen känsla av det är tungt, säger hon när VT träffar henne i hennes sommarträdgård i Skedshult.
Skedshult, det lilla samhället en mil norr om Edsbruk i norra kommundelen, har hon besökt under nästan alla somrar sedan hon var liten.
- Jag kom hit första gången när jag var fyra-fem år och sedan jag var tio år har jag varit här varje sommar. Jag brukade hjälpa till på en bondgård med att ta in korna. Det hus jag bor i nu köpte jag för 15 år sedan. Det är väldigt avslappnande att vara här. Jag kan kantarellställena, skogen och stigarna. Det finns en sjö här och där brukar jag bada.
Hennes närmsta granne är hennes mor.
Ringhals drivs sedan 2009 under ett så kallat särskilt villkor för drift, vilket innebär att Strålsäkerhetsmyndigheten ofta kommer och inspekterar. Orsaken till det rådande driftvillkoret är att myndigheten uppmärksammade bristande säkerhet. Så sent som i november 2011 redovisade myndigheten att bristerna kvarstår. Halldén berättar att säkerhetsarbetet är under ständig förbättring och hon menar att kärnkraftsverket är säkert. Efter kärnkraftskatastrofen i Fukushima i Japan gjorde man nya insatser på Ringhals.
- I Sverige kommer vi aldrig få en jordbävning av den storleken som i Fukushima, men verket är tåligt. Vi ska förstärka beredskapsorganisationen för att klara olyckor på alla fyra blocken (reaktorerna) samtidigt. Till skillnad från i Japan har vi ett filter som renar de gaser som kan komma ut om det blir en olycka.
Efter hädelsen i Fukushima förra året genomfördes stresstester på alla europeiska kärnkraftverk.
I dag pratar många om alternativa medel för att få el - hur ser du på vindkraft?
Vindkraft är ett bra komplement, men det är inte alltid det blåser. Kärnkraften är en långsiktig lösning som jag tror är med oss i överskådlig tid.
Runt midsommar hittade man sprängdeg vid Ringhals. Kan du berätta om det?
- Man hittade sprängdeg i storleken av en knytnäve bakpå en truck. Nu sköter polisen utredningen och jag kan inte säga något mer om det. Men säkerhetskontrollen fungerar.