Hantverkscafé i Ankarsrum har startat

Nöje. Det blev snabbt intresse för hantverkscafé i stationshuset i Ankarsrum.  Nu har ABF startat en cirkel med Anita Siira som ledare. Här tar hon en titt på grytlapparna som Eivor Green från Västervik, till höger, har sytt i lappteknik.  Inger Svensson i Gunnebo har stickning på gång.                                                                                        FOTO. MARGARETA LJUNGBLAD

Nöje. Det blev snabbt intresse för hantverkscafé i stationshuset i Ankarsrum. Nu har ABF startat en cirkel med Anita Siira som ledare. Här tar hon en titt på grytlapparna som Eivor Green från Västervik, till höger, har sytt i lappteknik. Inger Svensson i Gunnebo har stickning på gång. FOTO. MARGARETA LJUNGBLAD

Foto:

Västervik2006-11-09 00:25
Än så länge är det bara damer med intresse för hantverk som kommit till den nystartade cirkeln i stationshusets ABF-lokal i Ankarsrum.
- Vi utesluter inte männen i vår gemenskap, säger kommittéombudet för ABF.
En stund med trevlig gemenskap blev det för de sju damerna som kom till träffen i går på hantverkscaféet i Ankarsrum.
Under nio månader på året hyr ABF smalspårets lokaler i Ankarsrum för sin cirkelverksamhet. Lokalen är charmig där damerna tagit plats för några timmars arbete. I Inga-Britts Svenssons hörna sprider sig doften av färg. På bordet har hon ett stort antal krukor i olika storlekar som hon ännu inte bestämt sig för vad slutresultatet ska bli.
- Det ger sig när jag har målat dem vad som då blir för passande prydnad, tomte kanske eller något annat som hör julen till, sade Inga-Britt med ett leende.
Frivoliteter, som är en mycket gammal hantverkskonst för broderier, visade Violett Jakobsson från Gunnebo ha kunskap om. Med frivolitetsskyttel slår hon knutar som hon sedan för samman till spetsliknande mönster. Violett berättade att vanligtvis är konsten lämpad för dukar, tabletter men också till brudkrona.
Hantverkskonsten kommer från England och var känt redan på 1600-talet men lär ha existerat redan tidigare i primitivare form.

- Nu är vi här för tredje gången på träffen som vi nu har bestämt oss för att driva i cirkel. Oftast sitter man ensam hemma med sitt pyssel och då kom jag på idén att ordna en hantverksträff och diskuterade det med Carina här på ABF. Dessutom ställdes en passande, ändamålsenlig och mysig lokal till förfogande, sade Anita Siira som står som ledare för cirkeln.
Anita, som själv har många strängar på sin lyra inom hantverk, menar att cirkeln kan ge en inblick i varandras olika kunskaper deltagarna emellan.
- Det står var och en fritt vad de vill arbeta med på cirkeln men däremot är riktigt gott rykande hett
kaffe med kakor till obligatorisk, sade ombudet Carina och smålog.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om