Gröna recept i ny kokbok

Den kommande kokboken Ekologiska smaker bjuder på enkla ekologiska recept. Författaren Henrik Arkåsen vill att "Svensson" ska äta mer ekologisk mat.

Foto: Ellen Kindstrand

Västervik2008-06-30 00:06
Kokboken Ekologiska smaker ska uppmuntra läsaren att äta mer ekologiskt och fungera som en enkel guide för den som vill handla mer sådan mat, samt vad det gör för skillnad för miljön. Kokbokens recept tillhör författaren. - Det är tänkt att den ska användas av "Svenssons" och inte vara alltför avancerad, säger Henrik Arkåsen och syftar på den vanliga matlagaren.Från början vad det tänkt att boken skulle vara tydligt uppdelad i säsonger. I stället fungerar den som en guide för vilka råvaror som är bäst att använda beroende på årstiden. Det blir inga recept på torskfisk och ål på eftersom Henrik Arkåsen tar hoten om utfiskning på allvar. Nötkött förekommer också i liten utsträckning eftersom köttproduktion sägs bidra till den globala uppvärmningen.Varför behövs just din kokbok?
- Jag tror inte att man kan ha för många recept och för att det inte finns så många kokböcker med ekologiska recept.Ekologiska smaker testas just nu av två privata hushåll och kommer ut den 15 september.
Henrik Arkåsen
Aktuell: Författare till boken Ekologiska smakerYrke: Kock och restaurangägareÅlder: 33Familj: Gift med Emma. Barnet Svante 2 år. Bor: Hus i VästervikÅr i kockyrket: 15Bästa recept: Farmors älggrytaIntressen: Laga mat, spela korpfotboll och lyssna på och läsa om reggaemusik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om