Jan Lejnegård, Karlskrona, har avlidit i en ålder av 49 år. Närmast sörjande är sambon Therese med barnen Inez och Zahra, mamma Vivan och pappa Jan-Erik samt brodern Lars med barnen.
Du lämnar oss hastigt och alldeles för tidigt i livet i stor sorg och saknad.
Under våra år tillsammans berättade du ofta och gärna om dina jobb och resor och möten med olika människor ute i världen.
I den lilla bruksorten Gunnebo utanför Västervik växte du upp med mamma Vivan och pappa Jan-Erik och din äldre bror Lars. Tidigt fick du följa med föräldrarna för att dansa folkdans i traktens folkdanslag. Ända till USA kom ni på turné i slutet av 70-talet, vilket innebar ett stort äventyr för dig, där du och folkdanslaget fick uppleva många platser och fick möjlighet att träffa släktingar till familjen.
Musikkarriären fortsatte med att du i tidig ålder började spela fiol och sedan gick över till att spela nyckelharpa, vilken alltid låg placerad under sängen. Vid 16-årsålder kom du i kontakt med två kända nyckelharpister: Åsa Jinder och Mats Wester (Nordman). På turné till Estland, Ryssland och Ungern kom ni både genom folkdansen och nyckelharpan, samt senare studioinspelning i Stockholm med Åsa och Mats.
Studenten från el- och teleteknisk linje och därefter tekniskt basår avklarades i Västervik. Efter studenten blev det jobb på Gunnebofabriken.
Vid 21 årsålder börjar ett nytt kapitel i ditt liv då du flyttade till Karlskrona för att göra värnplikten på F17 i Kallinge. Efter värnplikten fortsatte den militära banan med utbildningar i Halmstad till löjtnant och därefter till kapten. Efter studierna fortsatte tjänstgöring på F17.
Din första utlandsmission som officer inom FN gjorde du i Bosnien i mitten av 90 -talet. Ett uppdrag som satt djupa spår inom dig och som du ofta berättade om med blandade känslor. Du kom tillbaka till F 17 igen och tjänstgjorde där till din nästa utlandsmission som FN-observatör 2003-2004 i Afrika med placering i Eritrea, vilket du ofta berättade om och visade filmer ifrån. Efter året i Afrika kom du tillbaka till Karlskrona och köpte ditt lilla hus på Björkholmen, vilket du omsorgsfullt renoverade och som du sen dess har haft som utgångspunkt och trygghet.
I mitten av 2000- talet fick du möjlighet att tjänstgöra i Stockholm som vakthavande major under ett år på slottet. Därefter hade du ansvar för och utbildade Kronprinsessan Viktoria.
Efter 2005 har du även hållit flera observatörskurser i bland annat Finland och före detta Jugoslavien.
Ett stort intresse utöver dykningen och musiken med mera har varit de många och långa resorna till världens alla hörn. Under dina resor till New York stiftade du bekantskap med en pigg äldre dam ifrån Australien, vilket blev startskottet till många och upplevelserika resor dit, vilka du med stor entusiasm berättade om.
År 1994 börjar vad jag förstått en betydelsefull händelse i ditt liv, då du får möjlighet att följa med en vän tillsammans med röjdykardivisionen för att dyka på det förlista skeppet Kronan från 1600-talet. Varje sommar sedan dess har det varit viktigt för dig att plocka fram din dykardräkt och förbereda dig och bege dig upp till Öland för dykning på Kronan.
Ett stort intresse för dig har de senaste åren varit ditt engagemang för vår dotter Zahra och med att hjälpa människor i olika situationer och genom ditt tekniska kunnande.
Du lämnar oss alldeles för tidigt med ett stort tomrum efter dig. Vila i frid älskade Janne.