Nu kände hon att hon var på den plats i livet där det skulle funka att läsa en utbildning på distans.
– Vi har en dotter som bor hemma, men hon är 13 år nu och ganska självgående, säger Yvonne.
I vanliga fall jobbar hon statligt, med administration, och har en bakgrund inom ekonomi. Hon har ingen utbildning inom omsorg eller sjukvård.
– Men jag har alltid varit fascinerad av fötter och hur viktiga de är för oss. Jag jobbade en sommar inom hemtjänsten för länge sen och då blev jag medveten om hur svårt det kan vara när man inte kan ta hand om sina fötter.
Dessutom var hon sugen på att prova på ett yrke där hon får träffa människor i stället för att främst kommunicera via telefon och e-post.
– Jag har saknat det mycket, att få mötas människa till människa.
Nu har hon startat företaget Vitala fötter i en lokal på Hamngatan i Västervik, i samma hus som Spa't. Där jobbar hon halvtid vid sidan om sitt vanliga jobb.
Medicinsk fotvård skiljer sig från fotvård som friskvård på det sättet att Yvonne använder en skalpell i arbetet, till exempel för att skära ner vårtor eller förhårdnader. Medicinsk fotvård är också momsbefriad, förklarar Yvonne.
– Men jag erbjuder även fotvård som friskvård och fot- och underbensmassage. Det är mer en förebyggande och vårdande fotvård och jag märkte under utbildningen att det är fler och fler som intresserar sig för det och det kommer även många yngre, som har upptäckt hur viktigt det är att ta hand om sina fötter.
– Fothälsan är viktig för hela kroppen och fötterna talar väldigt mycket om hur du mår.
Trots att utbildningen till medicinsk fotterapeut hade funnits som en dröm länge så dröjde det innan Yvonne gjorde slag i saken och bestämde sig för att gå den. Framför allt för att det var en utbildning i Stockholm på heltid och inget som hon kunde få in i livspusslet.
– Med ett heltidsjobb, familj, hästar och hundar så tänkte jag att det här får jag nog slå ur hågen.
Men hon hade anmält sig till skolans mejllista och när nyheten kom att de tänkte starta en distansutbildning högg Yvonne direkt.
– Jag hade kommit till den punkten i livet där jag kände att det är nu eller aldrig, så när chansen dök upp tog jag den.
– Jag försöker tänka så att gör de saker du vill göra medan du kan.
Samma sak var det när hon i 30-årsåldern bestämde sig för att börja rida.
Yvonne är uppvuxen på en gård på norra Öland i närheten av Källa och var väldigt intresserad av hästar, men själva hade de inga hästar på gården, så det förblev en dröm.
Och sedan gick livet vidare, tills hon till slut bestämde sig för att nu skulle hon göra det där hon alltid drömt om, hon skulle ta ridlektioner.
Numera är hon ägare till en islandshäst och hon delar hästintresset med sin man, som har travhästar och dottern, som har en hopphäst.
– En annan dröm jag haft var att rida islandshäst på Island. Det var en sådan sak jag sa att jag skulle göra innan jag fyllde 50, så för två år sedan var jag och min äldsta dotter och red från norr till söder och vi red i mål den 2 juli, två dagar före min födelsedag, skrattar Yvonne.
Att starta eget företag tycker hon har varit både tufft och lärorikt. Och trots att det redan finns ett antal fotterapeuter på orten så är behovet större än de kan möta.
– De bjöd in mig till en träff när jag startade och fick höra "Åh, vad roligt, vi behöver bli fler".