Ulrika växte upp utanför Växjö med musiken högst närvarande.
– Mina föräldrar var med i ett folkdanslag så jag blev född in i folkmusiken. Jag började dansa i barnlaget när jag var sex år och sjöng tidigt i kyrkokörer och gick på musikskola, säger Ulrika.
I folkdanslaget fanns riksspelmannen Magnus Gustafsson, som kom att bli en betydelsefull person i Ulrikas liv.
– Han har byggt upp Smålands musikarkiv här i Växjö. Han bildade dessutom en folkmusikensemble när jag gick på gymnasiet och den deltog jag i. Eftersom Magnus Gustafsson byggde upp Smålands musikarkiv och jag hängde honom i hälarna och jobbade där som ungdomspraktikant, så har jag blivit inskolad i arkivvärlden, säger hon.
Och det är i just den världen som Ulrika hittat gamla rullband, böcker och manuskript som lett till skivan "Södling sessions".
– Jag har letat med utgångspunkt från Småland, det har blivit lite "gräv där du står" och fann då denne Södling. Han var väldigt musikalisk och duktig på att teckna ner folkmusik. Det är inte så många som sökt i samlingen och gjort så mycket av den.
Carl Erik Södling föddes i Östergötland, men flyttade till Västervik 1845 där han levde större delen av sitt liv. Han fick anställning som gymnastik- och teckningslärare. För övrigt levde han åtta år i Argentina men kom sedan tillbaka till Västervik 1862, då han blev musiklärare. Hans samling innefattar över 400 låtar och melodier arrangerade för piano.
– Södling var mest intresserad av melodierna och sångerna har därför ofta bara en vers så jag har ibland skrivit till egna verser, säger Ulrika.
Skivan har Ulrika spelat in tillsammans med Tina Quartey som spelar slagverk och Mina Marine på femsträngad fiol.
– Publiken har från första stund varit entusiastisk och tidigare frågat efter en skiva. Då tänkte vi att nu har vi ändå övat in hela det här fina materialet så nu spelar vi in det.
Sagt och gjort, under pandemin gick gruppen in i en studio i Malmö där skivan spelades in.
Skivan släppte de på Korrö folkmusikfestival i somras.
– Det är en himla tur för oss idag att man skrev ner musik på det här sättet, så han gjorde en stor gärning i att samla in och bevara gammal svensk folkmusik innan en del av de gamla visorna försvann, säger Ulrika.