Det är onsdagskväll vid halv sex. Gunnebo skola är stängd och låst, förutom hos Sara Persson, som har öppnat upp för en bokcirkel tillsammans med elever i årskurs 6 och deras föräldrar.
Först på plats är Hala Awd och hennes mamma Jomana Khdeer. De brukar komma tidigt för att kunna ställa lite extra frågor till Sara, om det är något de undrar över.
Strax före 18, börjar resten av gruppen dyka upp. Alla samlas i Saras klassrum och hon påminner om vilka kapitel i boken de ska läsa den här gången och förklarar om det är något hon tycker gruppen behöver veta om de kommande kapitlen.
Bokcirkeln läser just nu boken Nattkorpen av Johan Rundberg, en deckarhistoria som utspelar sig i 1800-talets Stockholm och handlar om jakten på en misstänkt seriemördare. Här hamnar den föräldralösa flickan Mika mitt i händelsernas centrum.
Ola Mousselli och hennes mamma Sabah Khawam går iväg till sin läsplats i ett av klassrummen för att läsa tillsammans.
– Vi har redan läst kapitel 12 hemma så nu ska vi läsa 13, berättar Ola.
Det är mest Ola som läser och under tiden pratar hon och Sabah om vad som händer i kapitlet. Efteråt ska de diskutera det med de andra i gruppen.
– Jag tycker det är roligt och spännande att läsa och sen få veta vad de andra tycker, säger Ola.
– Ola läser och så förklarar hon för mig, säger Sabah, som tycker det här är ett bra sätt att lära sig mer svenska.
De båda tycker också det är roligt eftersom de får en stund för varandra, utan syskon och annat som händer.
– Och jag tycker det är bra att man kan läsa och skriva ner det man inte förstår. Då lär man sig när de andra förklarar säger Ola.
När de har läst klart går vi in i personalrummet där Sara har dukat upp till fikastund. Allt eftersom medlemmarna har läst färdigt ansluter de för att fika och prata om lite allt möjligt en stund, innan det är dags att diskutera dagens kapitel.
Om alla är på plats, de är sammanlagt 12 elever med en förälder var, så brukar de dela upp sig i två klassrum, annars blir det svårt att diskutera. Då håller Sara i den ena diskussionen och en av föräldrarna har tagit på sig att hjälpa till med den andra.
Men den här kvällen har flera fått förhinder, så i stället blir det kombinerat bokprat och fikamys. Alla deltagarna får berätta om något de gillade och något de inte gillade i boken den här gången. De brukar också läsa upp var sin mening som de tyckte om, eller som de undrar över eller egentligen av vilken anledning som helst, och så pratar de om den.
Alla, både barn och föräldrar, är överens om att det är en väldigt bra bok de läser, även om den kan vara lite svår ibland.
– Den är spännande och som en historiebok och man får lära sig en del nya ord, säger Wille Andersson.
Idun Weidmert håller med, och hon tycker också det är roligt att få göra det tillsammans.
– Det kan bli ganska uppdelat i skolan annars, men de som gillar det här är här.
– Det är också ett härligt tillfälle att få träffa och lära känna de andra föräldrarna, det gör man inte så ofta annars, säger Iduns mamma Lisa Weidmert.
Det märks att alla trivs. När klockan slagit 19.30 får Sara börja avrunda, för ingen verkar vilja avsluta. Hon får hjälp att ställa upp stolarna på borden.
– Nu måste jag plocka undan i köket för snart går larmet på! säger Sara.