Inte Sveriges ansvar att se till att barnen kommer tillbaka

Anne-Marie Norman, Sverigedemokraterna, tycker inte att svenska regeringen ska ta ansvar för att få hem svenska barn från Libanon.

Anne-Marie Norman, Sverigedemokraterna, tycker inte att svenska regeringen ska ta ansvar för att få hem svenska barn från Libanon.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2024-08-14 20:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Empati och konsekvenstänk, vart tog det vägen? Det bör inte ha undgått någon att kriminaliteten har sjunkit i åldrarna. Att grovt kriminella rekryterar barn för att utföra till och med mordförsök så lågt som i nio års ålder. Barn i så ringa åldrar saknar helt konsekvenstänk. Jag vill påstå att en stor bidragande orsak till dagens utveckling får tillskrivas socialdemokraterna. Ingen förklarade vad jag menar bättre än Morgan Johansson (S) i Morgonstudion den 9/8. 

undefined
Morgan Johansson (S).
undefined
Joar Forssell (L).

Debatt mellan Morgan Johansson (S) och Joar Forssell (L), enligt nedan. På grund av de ökande oroligheterna i Libanon så uppmanar regeringen människor att inte resa till Libanon. Regeringen meddelar också att man inte kan räkna med statens (skattebetalarnas) hjälp att ta sig till Sverige igen. Trots den uppmaningen så beräknas att 10.000 personer ska eller har rest dit. Varav två till tre tusen är barn. Morgan Johansson menar att det naturligtvis åligger regeringen att se till att de får återkomma till Sverige, framför allt barnen som inte rår för att föräldrarna har tagit med dem till Libanon. Joar Forssell menar att det ligger på föräldrarna att ta ansvar för sina barn. Men det tycker inte Morgan Johansson. Morgan Johansson och socialdemokraterna anser att det ligger på regeringen (skattebetalarna) att ta ansvaret från föräldrarna och se till att barnen kommer tillbaka hit. 

Jag tycker att ovanstående borde öppna ögonen på varenda tänkande människa i detta land. Många har tidigare flytt från krigets Libanon och sökt asyl i Sverige, fått uppehälle och ekonomiska bidrag som skattebetalarna står för. Sen åker man på semester ”hem” till Libanon. Nu är det krigsvarning. Då tar man med sig familj och barn och reser till oroligheterna och räknar kallt med att Svenska regeringen (skattebetalarna) ordnar med hemtransport. Som Morgan Johansson sa ”det har vi gjort tidigare, men den här regeringen vill inte ta sitt ansvar för barnen”. Det tackar jag vår nuvarande regering för. Nuvarande regering vill använda de pengarna till skola, vård och omsorg. Inte bekosta riskfyllda resor som fattats av dåliga beslut. 

Ingenting av det som regeringen nu genomför hade varit möjligt utan Sverigedemokraternas medverkan och godkännande. Det ligger helt i fas med vår politik. 

Jag förstår att Socialdemokraterna börjar få kalla fötter. Vad ska de hitta på nu när regeringen börjar skönja resultat av sin utlovade politik med stöd av Sverigedemokraterna? Jo, det fick vi veta i Aktuellt den 11/8. Det framgick i debatten mellan Annica Strandhäll (S) och Oliver Rosengren (M), att Magdalena Andersson (S) har åkt till USA för att lära sig hur de ska få in mer populism i svensk politik. Sverige behöver inte en regering som bygger sin regeringsmakt på populism. Sverige behöver en regering som har kraft att fatta avgörande beslut för landet och folkets bästa och utveckling. Den resan har bara börjat. Moder Svea har vänt skutan åt rätt håll.

Anne-Marie Norman, Sverigedemokraterna Västervik