Sverigedemokraterna står rakryggade i flyktingpolitiken

4 september 2008 00:06
Migrationsminister Tobias Billström har tillsatt en arbetsgrupp med Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson, där de är självkritiska till bland annat att regeringens reformer inte räcker till. Billström säger bla: "Vi är allt för tafatta när det gäller att klargöra våra krav på människor ifrån andra kulturer. Det finns ingen rättighet för just invandrare att vara arbetslösa i någon viss del av Sverige. Vi måste prioritera arbetslinjen redan i asylmottagandet".

 

Av dem som får uppehållstillstånd och deltar i kommunal introduktion är bara var femte självförsörjande efter två och ett halvt år med uppehållstillstånd. Det här är en del av verkligheten idag, kravlöshet ibland flyttingarna som kommer hit. Det är det vi sverigedemokrater påtalar hela tiden. Man kan undra varför migrationsminister Billström nu går ut med det i DN? Är det för att vi sverigedemokrater börjar ge dem kalla fötter eller är det valfiske på gång?

 

Vi i sd menar att asylpolitiken i grunden måste ändras. Vi kan inte fortsätta i den här takten som det är idag, en kravlös flyktingpolitik som bara gynnar de som kommer hit. Om nu regeringen inte vet hur de ska hantera dessa problem, så kan jag ge ett tips: studera våra nordiska grannländer och hur de jobbar och varför de inte tar emot så många asylsökande där.

 

2007 tog Norge emot 6508 asylsökande, Danmark 2226, Finland 1505 asylsökande. I slutet på 60-talet infördes den reglerade invandringen, det vill säga att riksdagen beslutade att de som ville invandra i princip skulle ha sitt uppehållstillstånd klart för inresan.

 

För dem som ville komma till Sverige för att arbeta krävdes att de hade ett arbetserbjudande och att dåvarande invandrarverket tillsammans med arbetsmarknadens parter hade gjort en arbetsmarknadsprövning. Det innebar att tillstånd beviljades enbart om landet behövde den utländska arbetskraften, om det fanns arbetslösa i Sverige som kunde utföra arbetet beviljades inget uppehållstillstånd.

 

Som ni alla vet idag så har vi en jättestor arbetslöshet i Sverige, runt 160 000. 2007 hade vi 36207 asylsökanden och det är inte lite det, om man jämför med vår befolkningsmängd.

 

Att se sanningen och faktan, har våra etablerade politiker svårt för. Att vi sverigedemokrater skulle vara ett sådant hot mot de andra partierna, har jag svårt att tro. Vi är snarare ett motgift mot den illa skötta flykingpolitiken i Sverige. Det här visar med all tydlighet på vad de andra partierna egentligen tycker i de här känsliga frågorna, men inte vågar att säga.

 

Vi inom sd har hela tiden stått rakryggade för de här känsliga frågorna. Att vi inte skulle få säga sanningen som den är idag har jag svårt att förstå och alla opinionsiffror som har gjorts visar att vi går uppåt hela tiden och det kan ju inte vara en tillfällighet. Folk har ju börjat tröttna på den flyktningspolitik som bedrivs idag.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Benny Johansson Ordförande för Sverigedemokraterna I Västerviks Kommun