Vi vill se Harald Hjalmarsson på riksdagslistan

Västerviks partiförening hade nominerat Harald Hjalmarsson som kandidat till Moderaterna i Kalmar läns riksdagslista då vi anser att han har mycket goda kvalifikationer att göra ett starkt arbete för Moderaterna såväl för länet som Sverige som nation.

Debatt 8 november 2021 11:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Harald har lång erfarenhet av politik och har varit framgångsrikt verksam inom den kommunala politiken både som kommunalråd och oppositionsråd i över 20 år. Han har också erfarenheter av regional utveckling i länet som bland annat ordförande i Regionförbundet men också på nationell nivå inom SKL/SKR samt som vikarierade riksdagsman under våren år 2020.  Det vill säga, han har god kännedom om Kalmar läns behov och genom sitt engagemang har han byggt ett stort nätverk inom politiken men också inom näringslivet, något som vi anser som mycket viktigt för att kunna göra ett bra arbete som riksdagsman för Kalmar län.

Vid valet år 2018 var Harald Hjalmarsson nummer två på Moderaterna i Kalmar läns riksdagslista och fick av väljarna över 1 100 kryss, näst mest i hela länet. Det visar tydligt att han har väljarnas förtroende!

Allt ovan borde vara viktiga delar när kommittén ska välja ut Kalmar läns topp 10-kandidater, de som kan komma att fylla Kalmar läns moderata riksdagsplatser. Men när nomineringskommittén presenterade listan till riksdagen fanns inte vår nominering, Harald Hjalmarsson, med bland de tio som vid vår partistämma ska få chansen att kandidera till en topplacering.

Vi är mycket besvikna, chockade och starkt frågande till hur nomineringskommittén resonerat när man valt att inte lyfta fram Harald Hjalmarsson bland de tio främsta kandidaterna i länet. Vi anser att nomineringskommitténs beslut att inte låta kandidaten få pröva sitt förtroende saknar skäliga och tillräckliga grunder.

På grund av nomineringskommitténs beslut verkar det idag inte finnas någon möjlighet att vid stämman, pröva frågan kring Harald Hjalmarssons förtroende i länet. Detta då det inte ges möjlighet att yrka in och rösta på kandidat som inte återfinns på topp 10-listan. Detta är mycket olyckligt och skapar stor frustration inom vår partiförening och hos våra medlemmar.

Vår kritik riktas till nomineringskommittén som valt att inte lyfta upp Harald Hjalmarsson bland länets tio främsta kandidater till riksdagen. Detta är för oss en stor skandal!

Vi vill också vara tydliga med att Västerviks representant i nomineringskommittén reserverade sig mot beslutet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa