Vi ser en hoppfull framtid för Kalmar län

M tycker att utmaningarna under pandemiåren visar hur stor individens inneboende kraft är. "Vi vill att fler ska kunna flytta till sitt drömboende i vårt vackra län. Och vi vill att alla som bor och verkar i länet ska få behålla mer av sin lön", skriver debattören.
M tycker att utmaningarna under pandemiåren visar hur stor individens inneboende kraft är. "Vi vill att fler ska kunna flytta till sitt drömboende i vårt vackra län. Och vi vill att alla som bor och verkar i länet ska få behålla mer av sin lön", skriver debattören.

"För oss moderater är dessa år ett viktigt exempel på hur stor varje individs inneboende kraft är och hur stor den blir när alla strävar mot samma mål och gör saker tillsammans", skriver Malin Sjölander (M) när hon summerar pandemiåren.

Debatt 13 augusti 2022 05:45
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De senaste åren har Sverige ställts inför en rad stora och tunga utmaningar. En världsomspännande pandemi, ett krig i närområdet och nu en ekonomisk situation som vi inte ännu sett alla effekter av. Inflation, ökade drivmedels- och energipriser och ett stort antal nya skatter har urholkat hushållens och företagens ekonomi.

Inom sjukvården tampas man med såväl personalbrist som brist på vårdplatser. Även skolan och äldreomsorgen har stora problem med bemanning. Tyvärr har vi också fått börja vänja oss vid effekterna av en ökad kriminalitet, där dödliga skjutningar blivit en del av vardagen. 

Det är inte konstigt om gemene man har tappar sugen och börjar se tillvaron i mörka nyanser. Men det är viktigt att hålla hoppet uppe. Möjligheterna som finns i Kalmar län är enorma. Tillsammans tog vi medborgare igenom de utmaningar som vi ställdes inför under de värsta pandemiåren. Företag och offentlig sektor ställde om och hittade nya arbetssätt. Grannar hjälpte varandra med dagliga sysslor. Alla gjorde sitt bästa även under långa perioder av isolering. 

För oss moderater är dessa år ett viktigt exempel på hur stor varje individs inneboende kraft är och hur stor den blir när alla strävar mot samma mål och gör saker tillsammans. Därför driver vi en politik som ger medarbetare i region och kommuner rätt verktyg för att kunna utföra sina arbetsuppgifter varje dag. Därför vill vi utveckla såväl arbetsmiljön som arbetstider för till exempel sjukvårdspersonal. Vi vill se över hur energiförsörjningen i länet ser ut idag och i morgon – för att säkra företag och hushåll från energibrist, tillfälliga elavbrott och höga elräkningar. Vi vill att fler ges möjligheten att hitta sin drömutbildning och sitt drömjobb, och att fler ska kunna starta företag och låta dem utvecklas. Vi vill att fler ska kunna flytta till sitt drömboende i vårt vackra län. Och vi vill att alla som bor och verkar i länet ska få behålla mer av sin lön. 

Den 11 september är det val till riksdag, region och kommuner. Detta kan vara det viktigaste val du gör på länge. Vi är ett parti som tar samhällsproblemen på allvar och levererar lösningar på dem – och som tror på en ljus framtid för alla invånare. 

Nu är det dags att få ordning på Kalmar län!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa