Upp till bevis för skolan, politiker!

Bra lärare ska man vara rädd om, menar skribenterna som vill att kommunen gör mer för att lärare ska vilja stanna i skolan.
Bra lärare ska man vara rädd om, menar skribenterna som vill att kommunen gör mer för att lärare ska vilja stanna i skolan.

”Allt börjar med bra lärare” är en slogan som Lärarförbundet slog fast för ett antal år sedan. Det är nog många som håller med om att bra lärare ska man vara rädd om. Men så verkar inte vara fallet i Västerviks kommun.

Debatt 27 oktober 2022 06:34
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För hur ska lärare vilja vara kvar i den här arbetssituationen? Hur ska nya duktiga lärare vilja söka sig hit?

Låga löner? Nej!

Stressig arbetsmiljö där man dagligen känner sig otillräcklig? Nej!

Stora barn-/elevgrupper där många inte får det stöd eller hjälp de har rätt till då det saknas personal, inte på grund av sjukdom utan på grund av en budget som rimmar orimligt med verkligheten? Nej!

 

Vad ska göra, att vi lärare vill vara kvar? Vad ska locka nyutbildade lärare till vår kommun?

Jo, att det satsas på skolan! Att den viktiga framtidsresurs som finns ute på våra skolor får kosta och får det stöd och hjälp dom har rätt till enligt skollag, arbetsmiljölag och den rykande färska läroplan vi just fått.

Häromdagen presenterades den koalition som ska styra i kommunen den kommande mandatperioden. I en intervju med moderatledaren säger han att det ska satsas på skola och omsorg. Låt oss innerligt hoppas att detta inte bara är tomma ord. För så här kan vi inte ha det längre!

Upp till bevis!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa