Till berörda politiker – tänk om angående skolan!

Den här texten är till er. Jag skriver den till er för jag vill att ni tar fram ert mod nu. Tänk om ni vågar vara modiga nu och istället väljer att satsa på barnen.

Debatt 6 februari 2023 11:29
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk vad som skulle kunna möjliggöras om fler barn lyckades i skolan. Tänk vad mycket mer lust barnen skulle känna då. Tänk vad ökad lust skulle göra med både barnens resultat och med deras välmående. Tänk vad ökat välmående skulle göra med barnens psykiska hälsa. Tänk vad ökad psykisk hälsa skulle göra med utanförskap. Tänk vad minskat utanförskap skulle göra med samhället. Tänk vad ett samhälle som mår bra gör med invånarna. Tänk vad invånarna gör för staden. Ja, tänk vad som skulle hända om ni vågade satsa på barnen.

Tänk om ni vågade satsa på skolan. Tänk vilken fantastisk arbetsplats det skulle bli för våra kompetenta lärare. Och tänk på vad en god arbetsplats gör för både lärare och elever. Tänk att ha en stad som erbjuder fina arbetsplatser och bra skolor. Tänk om det till och med lockar hit fler invånare. Tänk om en satsning på skolan leder till att vi kan öka kvaliteten även på andra arbetsplatser. Tänk vad det skulle göra med vår stad.

Tänk om ni vågade satsa på barnen på landsbygden. Tänk om landsbygden får fortsätta vara en viktig del av vår kommun. Tänk om satsningar på barnen gör att vi får fortsätta ha en levande landsbygd. Tänk vad det skulle göra med Västervik.

Tänk om ni vågade satsa på skolan. Tänk om mina barn får fortsätta vara i en välkänd miljö på en liten skola i stan. Tänk om de får fortsätta känna den lust till lärande de hade när de började första klass. Tänk om föräldrar inte behöver kompensera för de områden där skolan brister. Tänk om barnen fick känna att de lyckas i en trygg miljö. Tänk vad mycket mindre stress både barn och föräldrar skulle känna då. Tänk vad välmående barn och välmående föräldrar kan åstadkomma för en stad. Tänk om ni politiker vågade satsa nu och vågade tänka långsiktigt. Tänk om vi fick chansen att visa er politiker vad vi invånare gemensamt kan åstadkomma om ni är modiga nu och vågar satsa på barnen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa